Samsung, Bir Note10 Kullanıcısına Yanlışlıkla Galaxy S10'un Güncellemesini Gönderdi

99
14
10
7
4
Samsung, Kanada'da kullanılan bir Galaxy Note10'a, Galaxy S10 için hazırlanan Android 10 güncellemesini gönderdi. Farklı Galaxy Note10 kullanıcılarının açıklamaları ise bu olayın bir 'yanlışlıktan' ibaret olduğunu gösteriyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un Android 10 işletim sistemiyle ilgili çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Android 10'un kararlı güncellemelerini tüketicilere sunmaya başlayan Samsung, cihazlarının ne zaman Android 10'a kavuşacağını da açıkladı. Ancak şimdi, bu konuyla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Samsung, bilindiği kadarıyla sadece bir kullanıcısına yanlışlıkla Android 10 güncellemesi sundu. Tuhaf olan ise sunulan güncellemenin farklı bir telefon modeli için geliştirilmiş olmasıydı.

Yaşanan olay, dünyanın en popüler forum sitelerinden olan Reddit'te ortaya çıktı. Bir kullanıcı, Galaxy Note10 cihazına Android 10 güncellemesinin sunulduğunu söyledi. Ancak bu durum normal değildi çünkü Samsung, takvimine göre bu güncellemeyi henüz sunmayacaktı. Üstelik kullanıcının telefonuna gönderilen güncelleme de zaten Galaxy Note10'a ait değildi. Samsung, müşterisine Galaxy S10'un Android 10 güncellemesini göndermişti. 

Samsung

Söz konudu olay, Kanada'daki bir Galaxy Note10 kullanıcısının başına geldi. Daha da ilginci bu telefonda Belarus merkezli bir telekomünikasyon şirketine ait bir SIM kart kullanılıyor. Reddit'te bir araya gelen kullanıcılar ise Galaxy Note10'un Kanada varyantını ya da Belarus merkezli şirketin mobil hattını kullanıyor olsalar bile böyle bir güncellemeyi almadıklarını belirtiyorlar.

Anlaşılan o ki Samsung, bu güncellemeyi yanlışlıkla sundu. Ancak bu yanlışlığın neden kaynaklandığını bilmek şu an için mümkün değil. Aslına bakacak olursak bu tarz durumlar geçmişte de yaşanmıştı ve Samsung, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı. Yani yaşanan bu olay da diğerlerine benzer bir şekilde gizemleriyle birlikte unutulup gidecek.

Kaynak : https://www.sammobile.com/news/samsung-accidentally-released-stable-galaxy-note-10-android-10-update-for-one-user/
99
14
10
7
4
Emoji İle Tepki Ver
99
14
10
7
4