Samsung Galaxy Note10 Serisi, Gear VR'lar ile Çalışmayacak

10
5
2
1
0
2018'in en çok satış yapan telefon markası Samsung'un yeni telefonu Galaxy Note10, Gear VR gözlükleri ile çalışamayacak. Daha öncesinde Samsung, Galaxy Note8 için Gear VR'da bazı değişiklikler yapıp tekrar piyasaya sunmuştu. Note10'da da benzer bir senaryo görebiliriz.

Samsung Galaxy S10 çıktığında Gear VR ile çalışıp çalışmayacağı belli değildi. Daha sonrasında Güney Koreli teknoloji devi, S10'un Gear VR ile çalışabileceği açıklamasını yapmıştı. Gear VR sahipleri, Samsung'dan yine olumlu haber beklerken Gear VR ile Note10'un birlikte çalışamayacağı ortaya çıktı. 

Tweet'i atan Anshel Sag, "Note10'un hiçbir sürümü, GearVR ile uyumlu değil” dedi. Sag, bunun gerçekten bir kayıp olmadığını hatta farklı bir Gear VR'ın daha ilginç olabileceğini söyledi.

Samsung'un Gear VR gözlüğü, Galaxy telefon sahiplerine 2014'ten beri sanal gerçeklik (VR) deneyimi sağlıyor ancak sadece Galaxy serisi telefonlar ile çalışması, Gear VR'ın hitap ettiği kitleyi oldukça kısıtlıyor.

samsung gear vr

Bir telefonu sanal gerçeklik gözlüğüne bağlamak zorunda kalmak çok sınırlayıcı olabiliyor. Buradan aslında insanların bağımsız bir VR gözlüğü istediğini anlıyoruz. Bu, HTC Vive gibi bir akıllı telefon bağlamanıza gerek olmayan sanal gerçeklik gözlüğü anlamına geliyor.

Ayrıca bu “uyumsuzluk” haberi, bir Galaxy Note10 aldığınızda yanında promosyon olarak ücretsiz bir Gear VR olmadığı anlamına da geliyor. 

Kaynak : https://androidcommunity.com/samsung-galaxy-note-10-wont-work-with-any-gear-vr-20190808/
10
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
2
1
0