Samsung, Galaxy Note10'la 3.5 mm'lik Kulaklık Girişinden Neden Vazgeçti?

38
6
4
3
2
Teknoloji devi Samsung'un dün akşam düzenlediği etkinlikte tanıttığı yeni Galaxy Note10 ailesinde kulaklık girişinin olmaması uzun bir dönem boyunca tartışmaların odağındaydı. Durumun farkında olan Samsung, yeni amiral gemilerinde kulaklık girişinin neden olmadığını açıkladı.

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note10, artık hayatımızın bir parçası. Teknoloji devinin dün akşam yapılan etkinlikleriyle duyurulan Galaxy Note10 hem fiyatı hem de teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Galaxy Note10'un duyurulmasıyla birlikte uzun dönemdir tartışılan "Kulaklık girişi olacak mı?" sorusunun da cevabı alınmış oldu. Galaxy Note10 ve Galaxy Note 10+'ta 3.5 mm'lik kulaklık girişi bulunmuyor.

Peki kulaklık girişinin olmaması ne ifade ediyor? Samsung'un böyle bir karar almasının altında yatan sebep neydi? Bu soruların kendilerine yöneltileceğinden fazlasıyla emin olan şirket, kafalardaki soru işaretlerini gideren açıklamalarda bulundu.

samsung galaxy note10

Samsung'a göre 3.5 mm'lik kulaklık girişinin kaldırılmasının altında iki farklı sebep yatıyor. Bu sebeplerden bir tanesi tahmin edilebileceği gibi batarya kapasitesi. 3.5 mm'lik kulaklık girişinin bir akıllı telefon için 100 mAh'lık kapasite kaybına neden oluyordu. Samsung, batarya kapasitesini az da olsa artırmak için bu girişten kurtulmayı tercih etti. Bu sayede Galaxy Note10'un batarya kapasitesi 3.400 mAh ve Galaxy Note+'ın kapasitesi ise 4.200 mAh seviyelerine erişti.

Samsung'un yeni amiral gemisi modellerinden 3.5'mmlik kulaklık girişinin kaldırılmasının bir diğer nedeni ise yaratacağı boşluğun başka bir özelliğin performansının artırılmasına sebep olmasıydı. Samsung, amiral gemilerinden kulaklık girişini kaldırarak titreşim sistemini biraz daha geliştirme imkanı buldu. Bu durumu çok iyi bir şekilde değerlendiren Samsung, performans açısından biraz daha geliştirilmiş olan bir titreşim sistemiyle karşımızda.

İşte bu iki neden, Samsung'un Galaxy Note10 ve Galaxy Note10+'ın 3.5 mm'lik kulaklık girişinin kaldırılmasına yol açtı. Ancak bu durumun, Galaxy Note10 ailesine mi özel olacağı yoksa bundan sonraki amiral gemilerinde hiç mi kullanılmayacağını ancak zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/heres_why_the_galaxy_note10_and_note10_dont_have_a_headphone_jack-news-38569.php
38
6
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
38
6
4
3
2