Samsung Galaxy Note10 Serisinin Galaxy S11 Hakkında Verdiği 8 İpucu

40
3
1
1
0
Samsung’un dün tanıtımını yaptığı Galaxy Note10 serisi ile birlikte şirketin gelecek planları da netleşmiş oldu. Note10 serisi, gelecek sene çıkacak yeni telefonu Galaxy S11 hakkında da ipuçları sunabilir.

Samsung Galaxy Note10 ve Samsung Galaxy Note10 Plus telefonları oldukça etkileyici telefonlar olarak piyasaya sürüldüler. Özellikle Samsung’un Galaxy S11’ini almak için bekleyeniniz varsa bu telefona da mutlaka göz atmalı çünkü Note10 serisi, gerçekten iyi özellikler sunuyor.

Galaxy S11 hakkında kesin olarak bilinen bir şey yok ancak Note10 serisinin, Galaxy S11’in ne sunabileceği konusunda tahmin yürütmemizi sağlayabilecek özellikleri var. Gelin bu özelliklere yakından bakalım.

1. Samsung Galaxy S11, 3,5 mm kulaklık girişine sahip olmayabilir:

Samsung Galaxy S11

Samsung, 3,5 mm kulaklık girişini koruyan üreticilerden biriydi ancak artık Galaxy Note10 ve Galaxy Note10 Plus’ta da gördüğümüz üzere 3,5 mm girişler rafa kaldırılıyor. Dolayısıyla Galaxy S11’de bu girişi beklemek biraz ütopik olabilir. Elbette kablolu kulaklık kullanmaya devam edebileceksiniz ancak bunu yapabilmek için bir USB-C dönüştürücü adaptörüne ihtiyaç duyacaksınız.

2. Samsung Galaxy S11'in bataryası, daha fazla kapasiteye sahip olabilir:

Samsung Galaxy S11

4.100 mAh’lik kapasitesiyle Samsung Galaxy S10 Plus'ın bataryası, zaten gayet makul bir seviyede ancak Galaxy S10’da bulunan 3.400 mAh’lik batarya, pek de iç açıcı değil. Artık ayrı bir kulaklık girişi de olmayacağı da varsayılırsa Galaxy S11’de daha büyük bir batarya görebiliriz.

3. Samsung Galaxy S11'in gövdesi daha ince olabilir:

Samsung Galaxy S11

Kulaklık girişinin gidişine üzülsek de bununla birlikte birkaç geliştirme getirebilir gibi duruyor. Açılan yer sayesinde telefonun inceliği de ayarlanabilir. 7,8 mm’lik inceliğiyle Galaxy S10’un diğer telefonlara göre kalın olduğunu söyleyebiliriz. Umarız Galaxy S11, benzer kalınlığa sahip olmaz ve telefon çok daha modern ve şık görünüme sahip olur. Elbette Samsung "Daha büyük batarya koyduğumuz için kalınlığı artırdık" derse buna da itirazımız olmaz.

4. Samsung Galaxy S11'de ön kameranın yeri değişebilir:

Samsung Galaxy S11

Samsung Galaxy S10 ve Samsung Galaxy Note10 serisi, ön kameralarında delikli kamera kullanıyor ancak iki modelde de kameraların yerleri farklı. Galaxy Note10 serisinde kamera ortada bulunurken Galaxy S10’da ekranın sağında bulunuyor. Hangi pozisyonun daha iyi performans sağladığı tartışılır ancak kameranın Galaxy Note10 serisinde ortada bulunması, Galaxy S11'in de ortasında bulunacağını gösterebilir.

5. Samsung Galaxy S11'de kamera sayısı artabilir:

Samsung Galaxy S11

Samsung, amiral gemisinin kameralarını her zaman daha iyi hale getirmeyi düşünüyor. Dolayısıyla Samsung Galaxy S11 ile Note10 Plus’ın performansını aynı seviyeye taşımak veya Note10 Plus’ı yenmek için telefona bir veya daha fazla lens eklenebilir. Olur da bir lens eklenirse bu lens, DepthVision lensi (Time of Flight sensörü) olacaktır.

6. Samsung Galaxy S11'de 5G standart olarak gelebilir:

Samsung Galaxy S11

Bu, aslında sadece Samsung Galaxy S11’de beklenen bir özellik değil. 2020 itibari ile tüm üreticilerin standart olarak 5G’ye sahip telefon üretmeleri bekleniyor. Dolayısıyla bu başlığı tahmin kategorisinden alıp kesinlik kategorisine katmalıyız.

7. Samsung Galaxy S11'in tasarımı fazla değişmeyebilir:

Samsung Galaxy S11

Cihazın daha ince bir yapıya ve yeniden konumlandırılmış bir kameraya sahip olabileceğini söyledik ancak telefonun genel tasarımı, muhtemelen fazla değişmeyecek. Samsung, zaten Galaxy S10’un tasarımını neredeyse en baştan ele almıştı ve Galaxy Note9’a benzemeyen bir telefon ortaya çıkarmıştı. Bu yüzden Samsung’un tasarımı revize etmesi pek de olası gözükmüyor.

8. Samsung Galaxy S11'de de Bixby düğmesi olmayabilir:

Samsung Galaxy S11

Samsung’un yapay zekâ asistanı Bixby’den uzaklaşma gibi bir çabası yok ancak şirket, Bixby için yapılan özel düğmelerden vazgeçiyor gibi gözüküyor. Galaxy Note10 serisi de buna bir kanıt. Yani Galaxy S11’de de Bixby düğmesinin olmayacağını tahmin edebiliriz. Bixby’yi kullanmak isteyen kullanıcılar ise güç tuşuna basılı tutarak Bixby'ye ulaşabilir.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/what-the-samsung-galaxy-note-10-tells-us-about-the-samsung-galaxy-s11
40
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
40
3
1
1
0