Samsung Galaxy Note10'un Telefoto Kamerası, P30 Pro'ya Rakip Bile Olamadı

50
28
6
5
3
Samsung'un dün akşam saatlerinde tanıttığı yeni amiral gemisi Galaxy Note10'un sahip olduğu telefoto kamera, Çinli rakibi Huawei'nin son amiral gemisi olan P30 Pro'unun telefoto kamerasından daha alt seviyede.

Teknoloji devi Samsung'un yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note10, neredeyse tüm özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Samsung, Galaxy Note10+ modeliyle birlikte ilk kez bir ToF kamera kullandı ancak cihazın telefoto kamerası soru işaretleri oluşturdu. Samsung'un açıkladığı üzere Galaxy Note10'da 2X optik zoom özelliğine sahip olan 12 megapiksellik, f/2.1 diyafram açıklığında bir telefoto kamerası bulunuyor.

Bu kamera, ne yazık ki beklentilerin altında kaldı. Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olan Çinli teknoloji devi Huawei'nin son amiral gemisi P30 Pro'un kamera özellikleri, Samsung'dan daha iyi bir performans sunuyor.

galaxy note10

Huawei P30 Pro'nun telefoto kamerasının özelliklerine yakından bakacak olursak; 8 megapiksel çözünürlüğünde f/3.4 diyafram açıklığına sahip bir kamera bulunuyor. Bu telefoto kamera, 5X optik zoom, 10X kayıpsız hibrit zoom ve 50X dijital zoom'a ulaşabiliyor. 

Bu kıyaslamaya bakılacak olursa Huawei'nin telefoto kamerasının Samsung'dan birkaç adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Samsung'un neden böyle bir kamera seçtiğini hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Samsung, P30 Pro'nun telefoto kamerasının özelliklerini bile bile neden ileri yönde bir adım atmayı tercih etmedi? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/do-you-know-that-the-note-10-only-has-2x-zoom-compared-to-the-5x-powered-huawei-p30-pro/
50
28
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
50
28
6
5
3