Samsung, Galaxy Note9 Serisinin Android 10 Testlerine Başladı

9
8
4
2
2
Android 10 için çalışmalarını hızlandıran Samsung, Galaxy S9 serisinden sonra şimdi de Galaxy Note9 serisi için Android 10 testlerini başlattı. One UI 2.0 desteğine de sahip olması beklenen yeni sürümün, Galaxy Note9 kullanıcılarına ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, mobil cihazlar için geliştirdiği işletim sisteminin son sürümü olan Android 10'u, geçtiğimiz dönemlerde piyasaya sürdü. Yeni işletim sisteminin duyurulmasının ardından da teknoloji üreticileri, akıllı telefonlarına sunacakları Android 10 güncellemesi için hız vermeye başladılar. Bu şirketlerden bir tanesi de dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung.

Güney Koreli teknoloji devi, akıllı telefonlarına sunacağı Android 10 güncellemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, şu sıralar son amiral gemisi Galaxy Note10 da dahil olmak üzere pek çok akıllı telefonuna Android 10'u hazırlamaya çalışıyor. Ortaya çıkan yeni bilgiler doğrultusunda ise Samsung, şimdi de Galaxy Note9 serisi için Android 10 testlerine başlamış durumda.

Samsung Galaxy Note9

Samsung, Galaxy Note9 serisindeki Android 10 testlerini, "N960FXXU3DSJ3" koduna sahip olan bir güncellemeyle yapıyor. Bu güncellemeyle birlikte şirketin One UI 2.0 desteğine de sahip olması bekleniyor. Ancak Samsung konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığı için hiçbir şey kesin değil.

Güney Koreli teknoloji devi dün bir açıklama yaptı ve Galaxy S10 serisi için sunulacak Android 10 beta sürümünün, çok yakın bir gelecekte Güney Kore'deki tüketiciler için kullanıma sunulacağını açıkladı. Ancak şirket, dünkü açıklamalarında Galaxy Note9 serisinden hiç söz etmedi. Dolayısıyla Galaxy Note9 kullanıcılarının, Android 10 güncellemesini ne zaman alacağı netleşmiş değil.

Şirket, sürüm güncellemelerini bölge bölge kullanıcıların hizmetine sunuyor. Dolayısıyla yeni güncellemeleri alacak ilk ülkenin her zaman için Güney Kore olabileceğini düşünebiliriz. Ancak Türkiye'deki Samsung kullanıcılarıyla ilgili bir bilgi vermek çok da mümkün değil. Bunun nedeni ise Samsung'un, bu konuyla ilgili bir takvim yayınlamamış olması.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note9_android_10_testing-news-39548.php
9
8
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
9
8
4
2
2