Samsung Galaxy S10'da DPI Değeri Nasıl Değiştirilir?

31
1
0
0
0
Samsung'un geçtiğimiz ay Unpacked etkinliğinde tanıttığı yeni amiral gemisi Galaxy S10 serisi, oldukça büyük ve yüksek kalitede bir ekranla geliyor. Güney Kore merkezli teknoloji devi, aynı zamanda kullanıcılara bazı ekran özelleştirmeleri de sunuyor. Gelin bu özelleştirmelerden biri olan DPI ayarının nasıl yapılacağına birlikte göz atalım.

İnç başına düşen nokta sayısı (DPI), akıllı telefonların ekranlarının yoğunluğunu gösteren bir değer olarak nitelendirilebilir. Son yıllarda üretilen akıllı telefonlarda giderek yükselen bu değer, bazı akıllı telefonlarda kullanıcılara değiştirilebilir olarak sunuluyor. Samsung, Galaxy S10 serisinde sistem yazı tipini ve boyutunu değiştirmeye imkân verse de DPI değerini sabit tutmuştu.

Samsung Galaxy S10'un ekran yoğunluğunu değiştirmek isteyen kullanıcılar bu durumu şaşkınlıkla karşılasa da gizli bir menü yardımıyla DPI değerini değiştirmek mümkün. Aşağıdaki adımları uygulayarak telefonunuzun ekran yoğunluğunu değiştirebilirsiniz.

  1. İlk adım olarak 'Geliştirici Seçenekleri'ni aktif etmelisiniz. Bunun için Ayarlar -> Telefon hakkında -> Yazılım bilgileri yolunu takip edin ve 'Yazılım bilgileri'nin altındaki 'Yapım numarası' başlıklı noktaya 7 defa üst üste tıklayın.
  2. 1. adımda uyguladığınız işlem, 'Artık bir geliştiricisiniz' mesajını ekranda görmenizle birlikte 'Geliştirici Seçenekleri'ni aktif etmenizi sağlamış olacak. Fakat daha önce 'Geliştirici Seçenekleri'ni aktif ettiyseniz bu adımı atlayabilirsiniz.
  3. Ayarlar'a geri dönüş yapın ve başlık altındaki 'Geliştirici Seçenekleri'ne giriş yapın.
  4. 'Geliştirici Seçenekleri'nin altındaki 'Çizim' bölümüne gidin ve 'Minimum genişlik' seçeneğine tıklayın.
  5. Ayarlamak istediğiniz DPI değerini bu bölüme giriş yaparak ayarlamanızı tamamlayabilirsiniz.

Uzmanlara göre DPI'ın 420-440 arasında bir değerde kalması kullanım açısından iyi bir sonuç verebilir. Elbette bu ayarı kendinize göre özelleştirebilir ve sizin için en doğru ayarı kendiniz belirleyebilirsiniz. 

Kaynak : http://www.androidbeat.com/2019/03/galaxy-s10-how-change-display-density/
31
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
1
0
0
0