Samsung Galaxy S10 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

31
17
12
9
8
Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S10, öncekilerden farklı olarak birçok yeniliği beraberinde getiriyor. İşte beklenen akıllı telefon hakkında bugüne kadar gelen tüm haberler!

Özellikle Android işletim sistemine sahip akıllı telefonları tercih eden ve bütçe sorunu yaşamayan kullanıcıların her sene merakla beklediği Galaxy S ailesi, 2019 yılında resmi olarak tam 10 yaşına girecek. Tıpkı Apple’ın iPhone X modelinde 10. yıla özel isim tercih ettiği gibi Galaxy S10’da 10. yıla özel isimle Samsung markasını taçlandıracak. Hatırlayacak olursanız tasarımı ve teknik özellikleriyle birlikte Galaxy S8 ve Galaxy S9 modelleri oldukça pozitif geri dönüşler almış ve büyük beğeni toplamıştı. Peki, yeni gelecek olan Galaxy S10 hakkında neler biliyoruz? İşte dünden bugüne Galaxy S10 hakkında çıkan tüm haberler, söylentiler ve beklentiler!

16 Temmuz 2018-Samsung, Galaxy S10 ve Note 10 Modelinde Ekrana Entegre Parmak İzi Okuyucusu Kullanabilir

Samsung’un Galaxy S10 modelinde parmak izi sensörüne sahip bir ekran kullanmasına hemen hemen kesin gözüyle bakılıyor. TF Securities üzerinde Chi Kuo tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Samsung, 2019 yılından itibaren akıllı telefonlarının büyük bir çoğunluğunda fingerprint destekli ekranlar kullanacak. Qualcomm tarafından geliştirilen bu sensörler, Synaptics'den farklı olarak yalnızca parmak izi okuma özelliğiyle değil kalp ritmi ve kan akışı gibi değerleri ölçebilmesiyle de tanınıyor.

6 Temmuz 2018-Üç Yeni S10 Modeli, Birbirinden Farklı Özellikler ile Beraber Gelecek

Geçtiğimiz ay sonunda ortaya çıkan bir rapora göre Samsung Galaxy S10, üç farklı model ile beraber gelecek. Ice Universe adlı kaynağa göre bu modellerin sahip olacağı parmak izi okuyucuları hakkında da bazı bilgiler var. Buna göre “Beyond 0”olarak belirtilen ilk model, üç cihaz arasındaki en ucuz versiyon olacak ve parmak izi okuyucusu Moto Z3 Play’de olduğu gibi cihazın ön kısmındaki tuş üzerinde bulunacak. “Beyond 1” ve “Beyond 2” olarak nitelendirilen diğer iki modelin ise parmak izi okuyucusu ekran içerisinde yer alırken, Beyond 0 ve 1’in arka kısmında çift kameraya yer verileceği, Beyond 2’nin ise üç adet kameraya sahip olacağı belirtiliyor.

5 Temmuz 2018-Samsung Galaxy S10’dan Önce Galaxy X İsimli Bir Model Duyurulabilir

Bazı kesimlere göre Samsung bir sürpriz yaparak Galaxy X modelini S10’dan önce tanıtacak. Güvenilir kaynaklar arasında görülen Ice Universe tarafından yapılan açıklama, Galaxy S10’un tanıtım tarihinin Şubat ayında düzenlenecek olan 2019 Mobil Dünya Kongresi’ne bırakılacağı yönünde. Ocak ayında ise Galaxy X resmen ortaya çıkacak ve akıllı telefon sektöründe bazı ilklere tanıklık edeceğiz. Bilindiği gibi Galaxy X katlanabilir akıllı telefon modeli olarak aylardır konuşuluyordu.

27 Haziran 2018- ISOCELL Plus Teknolojisi Sayesinde S10’un Kamerası Diğerlerinden Üstün Olacak

Akıllı telefonlar konusunda Samsung’un en iyi oyunculardan birisi olduğunu elbette kimse inkar edilemez. 27 Haziran’da şirket tarafından fotoğrafçılık alanında duyurulan ISOCELL Plus teknolojisi, önümüzdeki yıllarda akıllı telefonlara da dahil edilecek. Bu yeni teknoloji diğer kameralara göre %15 daha fazla ışık hassasiyetine sahip olmasıyla biliniyor. Performans kaybı olmaksızın 0.8 mikrometre (µm) ve daha aşağısı pikseller kullanabilen bu teknoloji böylece 20 megapikselden daha yüksek süper çözünürlüklü kameralar geliştirilmesine izin veriyor. Söz konusu olan ISOCELL Plus teknolojisinin Galaxy S10’da kullanılacağına dair kesin bir ibare yok ancak yeni amiral gemisinde buna yer verilmesi çok sürpriz olmayabilir.

25 Haziran 2018-Samsung Üç Adet S10 Modeli, Gelişmiş Kameralar ve İris Taraması Yerine Parmak İzi Sensörü Gibi Yeniliklerle Gelecek

Electronic Times tarafından yapılan bir habere göre Samsung, yeni amiral gemisinde birçok yeniliği beraberinde getirmeye hazırlanıyor. Tam üç adet farklı modele sahip olacak S10 ailesi, uygun fiyatlı, orta seviye ve gelişmiş özelliklere sahip versiyonlar ile satışa sunulacak. Beyond 0 modelinde 5.8inç büyüklüğünde kavisli olmayan düz ekran kullanacak Samsung, Beyond 1 modelinde 5.8inç büyüklüğünde bir ekran ve Galaxy S9’a benzer özellikleriyle telefonu görücüye çıkaracak. Beyond 2’de ise 6.2inç büyüklüğünde geniş ve kavisli bir ekran tercih eden şirket, arka kısımda ise tam üç adet kameraya yer vermeye hazırlanıyor. Buraya kadar şaşılacak çok fazla bir şey yok çünkü üç farklı model ve üç farklı kamera kullanımı akıllı telefon sektöründe yeni değil. Fakat Galaxy S10 modelinde Galaxy S9’da bulunan iris tarayıcısından vazgeçilerek 3D yüz tanımlama sistemi ve ekran üzerine dahil edilen parmak izi okuyucusuna geçilmesi, Vivo X21 ve NEX modellerine benzer şekilde piyasaya sürülmesi heyecan yaratmaya yetiyor.

Samsung Hangi Sürümleri Piyasaya Sürecek?

Geçtiğimiz dört yıla baktığımız zaman Samsung’un Galaxy S serisinde iki farklı jenerasyon piyasaya sürdüğünü görüyoruz.

  • 2015 - Galaxy S6 ve S6 Edge
  • 2016 - Galaxy S7 ve S7 Edge
  • 2017 - Galaxy S8 ve S8 Plus
  • 2018 - Galaxy S9 ve S9 Plus

2019’daki Galaxy S10 ile Samsung’un, Beyond 1, Beyond 2 ve Beyond 3 olarak üç farklı modele geçiş yapması bu açıdan sürdürülen formülü bozuyor ancak bir handikap sayılmaz. Beyond 1 ve 2’nin Samsung’un ikonik kavisli ekranlarıyla gelmesi, Beyond 3’ün ise büyük bir ekranı, üç kamerası ve tasarımı ile tamamen yeni bir akıllı telefon olması beklenebilir.  

Samsung Galaxy S10 Ne Zaman Tanıtılacak?

Belki burada aklınızdan geçen soru, “Galaxy S10’u ne zaman satın alabileceğim?” sorusu olabilir. Bu konuda bir fikir beyan etmek gerekirse MWC 2019’un 25-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleşeceğini, tanıtım etkinliğinden iki veya üç hafta sonra cihazın satışa çıkacağını, böylece satın alabilmek için Mart ayının başlarını beklememiz gerektiğini anlayabiliriz (Türkiye’de biraz daha ileri bir tarih olabilir).

Galaxy S10’un Satış Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Söz konusu fiyat olunca, şimdiden gelecek yıl için tahminde bulunmak biraz zor bir iş. Hele ki ülkemizdeki döviz kurlarının hareketliliği göz önünde bulundurunca Türkiye için bir fiyat söyleyebilmek hiçte mümkün değil. Ancak Avrupa pazarı için konuşacak olursak öncelikle telefonun üç farklı model ile piyasaya sürüleceğini hatırlamamız gerekir. Bu açıdan maddi anlamda üç farklı model olması bir kabus olabilir ya da rüya gibi gelebilir. Samsung Galaxy S9 üzerinden fikir yürütürsek cihazın 720 dolarlık bir başlangıç fiyatı olduğunu görüyoruz. Böylece Galaxy S10’un düşük özellikli modelinin 650 ile 700 dolar arasında olması öngörülebilir. Orta seviye S10 için S9 Plus fiyatlarına bakacak olursak 800 dolar ile 820 dolar gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. En üstün özellikli S10 modeli içinse en az 1000 doları gözden çıkarmak gerekebilir.

 

Kaynak : https://www.androidcentral.com/samsung-galaxy-s10
31
17
12
9
8
Emoji İle Tepki Ver
31
17
12
9
8