Samsung, Galaxy S10'un Ekran Çerçevelerini İnceltmek İçin Ahizeyi Yok Edecek!

35
6
4
3
2
Son üç amiral gemisinde birbirine çok benzeyen tasarımlar kullanan Samsung, tasarımını iyileştirmek için ahizeyi kaldırmak ve ekranın kendisini bir ahize haline getirmek istiyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy S8 modeli ile birlikte ana ekran tuşunu ve ekranın üstünde bulunan Samsung logosunu kaldırarak ekran çerçevelerini inceltmiş, ‘infinity display’ adında son derece şık ve ince çerçeveli bir tasarım çizgisini tüketicilerle buluşturmuştu.

İlerleyen dönemde ise aynı tasarım anlayışını sırası ile Galaxy Note 8 ve son olarak Galaxy S9 modellerinde gördük. Bu tasarım şık bir görüntüye sahip olsa da şirketin Çinli rakipleri tasarımlarını geliştirmeye devam ediyordu ve bu durum, Samsung’u tasarımını iyileştirmeye itiyordu.

Samsung’un mevcut ekran çerçeveleri zaten oldukça ince, bu nedenle şirketin çentikli bir tasarım anlayışını benimsemesi kayda değer bir kazanç getirmeyecektir. Bu nedenle Samsung, çerçeveleri daha da inceltmek için bazı yeni teknolojilere başvurmayı tercih ediyor.

Ekran çerçevelerini inceltmek için, çerçevelerde bulunan donanım aygıtlarından kurtulmak gerekiyor. Ön kamera, iris tarayıcı ya da sensörlerden kurtulmak pek de mümkün değil. Üstelik bu donanımlara Galaxy S10 ile birlikte bir de 3D yüz tarama sensörü eklenecek.

Bununla birlikte günümüz teknolojisi, Samsung’un ahizeden kurtulmasına olanak sağlıyor. Şirket, ses titreşimlerini ileten OLED teknolojisini zaten daha önce tanıtmıştı. Yeni ortaya çıkan raporlara göre Galaxy S10, bu teknolojinin kullanıldığı ilk telefon olabilir.

Söz konusu teknoloji, 100 ~ 8000Hz aralığındaki sesleri ekran panelinde oluşturulan titreşim yolu ile kemiklere iletiyor ve nihayetinde de bu titreşimler kulağa iletiliyor. Samsung’un titreşim teknolojisi fazlasıyla iyi olduğundan ekranın üst kısmını kulağına yaslayan kişiler, sesleri rahatlıkla duyabilecekler.

Samsung’un bu teknolojiyi Galaxy S10 modelinde kullanacağına dair kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak böyle bir ihtimalin var olduğunu söyleyebiliriz. Ahizenin kaldırılması, şirketin ekran/gövde oranını iyileştirmesi için kritik bir öneme sahip olabilir.

Kaynak : https://www.sammobile.com/2018/06/13/galaxy-s10-display-could-double-as-the-earpiece/
35
6
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
35
6
4
3
2