Samsung Galaxy S10'un Ultrasonik Parmak İzi Okuyucusu Yeterince Güvenli Değil mi?

34
6
6
3
2
Samsung Galaxy S10'da bulunan ultrasonik parmak izi okuyucusunu geçmek çok kolay.

Samsung, yeni Galaxy S10 serisinin reklamını yaparken Qualcomm’un ilk ultrasonik ekrana dahil şekilde gelen parmak izi okuyucusunun telefonda bulunduğundan bahsetmişti. Şirket, ultrasonik sensörün nemli eller için daha iyi ve daha güvenli olduğunu belirtmişti. Bununla birlikte, internet kullanıcıları tarafından yapılan testler sonucunda durumun aslında böyle olmadığı ortaya çıkıyor.

Ultrasonik parmak izinin nemli eller için ideal olduğunu ancak elin kuru olduğu durumlarda başarısız olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda Galaxy S10’un kilidinin Xiaomi Mi 9 kadar hızlı olmadığı da ortaya çıktı. Güvenlik açısından da Samsung Galaxy S10’un ekrandaki parmak izi okuyucusu yetersiz kalıyor.

Bu, Galaxy S10’un parmak izi konusunda keşfedilen ilk açığı değil. Geçtiğimiz zamanlarda Darkshark isimli bir Reddit kullanıcısı, 3B bir kalıp kullanarak S10’un parmak izi korumasının aşılabileceğini paylaşmıştı.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/04/07/samsung-galaxy-s10-ultrasonic-fingerprint-security-is-vulnerable-it-is-easy-to-crack/
34
6
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
34
6
6
3
2