Samsung Galaxy S11e'nin Batarya Kapasitesini Ortaya Çıkaran Sertifika

20
9
3
2
2
Samsung'un şubat ayında tanıtılması beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S11e'nin bataryası ortaya çıktı. Bir internet sitesini ortaya çıkarttığı sertifika dosyalarına göre Samsung'un yeni amiral gemisinin bataryası, 3.730 mAh kapasitesinde olacak.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2019 yılının sonuna yaklaşmamızla birlikte hummalı bir çalışma başlattı. Bu çalışmanın nedeni ise şubat ayının yaklaşıyor olması. Şirket, her yıl yaptığı gibi bu yıl da şubat ayı geldiğinde yeni amiral gemisi Galaxy S11'i gün yüzüne çıkaracak. Şimdi ise bu telefon modeliyle ilgili önemli bir detay ortaya çıktı.

Telefonların en önemli sorunlarından bir tanesi batarya. Tüketiciler, en azından bir gün boyunca telefonlarını kullanmak istiyorlar ancak bu durum, telefon üreticileri için çok da mümkün olmuyor. Telefonların genel yapısı, daha büyük kapasiteli bataryaların kullanımının engelliyor. Lityum iyon bataryaların bir süre sonra depolama kaybı yaşaması da tüketicileri şarj aletlerine bağımlı hale getiriyor. Anlaşılan o ki Galaxy S11'in bataryası da tüketicilerin bekledikleri kadar büyük olmayacak. En azından Galaxy S11e için durum böyle.

Galaxy S10

Galaxy S11e'nin batarya kapasitesi ile ilgili bilgiler "SafetyKorea" isimli bir internet sitesi aracılığıyla ortaya çıkartıldı. Bu internet sitesi, "G980" olarak kodlanan bir telefona ait "EB-BG980ABY" model numaralı bir bataryanın sertifikasını ortaya çıkarttı. Bu bilgilerin Galaxy S11e'ye ait olduğunu ise G980 model kodundan anlıyoruz. Çünkü Samsung, Galaxy S10e'nin model kodunu "SM-G970" olarak belirlemişti.

SafetyKorea'nin ortaya çıkardığı bilgilerde hem sertifikanın detayları hem de bataryanın görüntüsü açıkça görülebiliyor. Bataryanın görüntüsü oldukça kalitesiz, dolayısıyla Galaxy S11e'nin batarya kapasitesinin kaç mAh değerinde olduğu anlaşılamıyor ancak görüntüde okunabilen bilgiler, ufak bir hesaplama ile Galaxy S11e'nin bataryasının kapasitesini anlamamızı sağlıyor. Dilerseniz şimdi, bu bataryaya hep birlikte bakalım.

Galaxy S11 batarya

Dikkatli bir şekilde bakıldığında bataryanın bir saatte 14.36 watt enerji harcadığı anlaşılabiliyor. Bir akıllı telefon bataryasının standart 3.85 voltta çalıştığı düşünüldüğünde ortaya, 3.730 mAh'lık bir değer çıkıyor. Bu da Samsung Galaxy S11e'nin batarya kapasitesinin 3.730 mAh olduğunu gözler önüne seriyor. 

  • Not: Yukarıdaki hesaplamayı kendiniz de yapabilirsiniz. Herhangi bir bataryanın kaç mAh değerinde olduğunu öğrenmek için bataryanın saatteki enerji tüketimini watt cinsinden belirleyin. Bu değeri 1.000 ile çarptıktan sonra gerilim değerine böldüğünüzde ortaya çıkan sonuç, elinizdeki bataryanın mAh cinsinden kapasitesini gösterir.

Galaxy S11e ile ilgili hala fazlasıyla sınırlı bilgiye sahibiz. Ancak şubat ayı yaklaştıkça, Samsung'un yeni amiral gemisi ile ilgili hem gerçek bilgilerin hem de sızıntıların daha fazla olmaya başlayacağını söyleyebiliriz. Anlaşılan o ki Samsung, 2020 yılının şubat ayında yine adından sıklıkla söz ettirecek bir telefonla tüketicilerin karşısına çıkacak.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s11_smartphone_certified_with_3730_mah_battery-news-39990.php
20
9
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
20
9
3
2
2