Samsung, 'Galaxy S4' Sahiplerine 10 Dolar Ödeme Yapacak

157
33
19
19
11
Samsung, 2013 yılında piyasaya sürdüğü Galaxy S4 modeli için müşterilerine 10 dolarlık ödeme yapacak. Samsung'a karşı açılan bir davanın sonucunda ortaya çıkan bu ceza, Samsung'a 2.8 milyon dolara patlayacak. Cezanın hangi bölgelerdeki kullanıcıları kapsadığı ise henüz bilinmiyor.

2013 yılında Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy S4 isimli modelini piyasaya sürmüştü ve o dönem bu telefon büyük ses getirmişti. Bunun nedeni ise Galaxy S4'ün o dönemin teknolojilerine oranla fazlasıyla cazip özellikler sunmasıydı. Ancak elbette artık Galaxy S4 eskisi kadar popüler bir telefon değil ve günümüz akıllı telefon teknolojilerinin bir hayli altında kalıyor.

Ancak Samsung, 2013 yılında piyasaya sürdüğü bu telefonla ilgili bir kez daha gündeme geldi. Samsung'a Galaxy S4'ün CPU ve GPU puanları şişirmekle ilgili açılan bir dava sonuçlandı ve davanın sonucu, ABD Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi tarafından ilan edildi. Mahkeme tarafından yapılan yazılı açıklamada Samsung'un Galaxy S4'le ilgili yanlış bilgi verdiği ve bu yüzden de suçlu bulunduğu açıklandı.

Samsung Galaxy S4

Davanın konusunu Samsung'un Galaxy S4 modellerindeki CPU ve GPU puanlarını şişirmesi oluşturuyordu. Şirket, telefonun normal değerinden çok daha yüksek puan gösterip Galaxy S4'ün gerçekte olmadığı kadar güçlü olduğunu iddia ediyordu ancak bu durumun bir aldatmacadan ibaret olduğu ortaya çıktı.

Açılan dava Samsung'a 13.4 milyon dolara mal oldu. Mahkeme, Samsung'un Galaxy S4 sahiplerine toplamda 2.8 milyon dolar ödemesine karar verdi. Samsung'a 10.4 milyon dolar da ihtiyati tedbir kondu. 2.8 milyon dolarlık ceza, Samsung'un Galaxy S4 sahiplerine 10'ar dolarlık (yaklaşık 57 TL) ödeme yapacağı anlamına geliyor.

Mahkeme sonucuna göre Samsung, ilerleyen dönemlerde Galaxy S4 sahiplerine yapacağı 10 dolarlık ödeme ile ilgili bir e-posta gönderecek. Bu e-posta, Galaxy S4 sahiplerinin geri ödemelerini nasıl alacağına dair çeşitli bilgiler içerecek. Ancak bu durumun ülkemizdeki Galaxy S4 sahiplerini etkileyip etkilemeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

Samsung'un bu durumuyla ve diğer teknolojik gelişmelerle ilgili olarak Webtekno'yu akıllı telefonlarınız aracılığıyla da takip edebilirsiniz. Webtekno uygulamasını daha önceden indirmediyseniz hemen aşağıda bulunan bağlantıları kullanabilir, gelişmelerden daha hızlı bir şekilde haberdar olabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s4-cheating-benchmarks-lawsuit-1036521/
157
33
19
19
11
Emoji İle Tepki Ver
157
33
19
19
11