Samsung, Gelecek Galaxy S Serisinde Önemli Bir Sensörü Kullanmayacak

21
5
3
1
1
Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Samsung, yeni nesil amiral gemisi Galaxy yeni S serisinde Time-of-Flight sensörleri kullanmayacak. Ancak şirket, bu teknolojiden umudunu da tamamen kesmiş değil.

Samsung Galaxy Note20 sonrası akıllı telefon dünyasında gözler, Samsung'un yeni amiral gemisi serisi Galaxy S'e çevrilmiş durumda. Üstelik ortaya çıkan bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devi, yeni nesil amiral gemisinin kamera teknolojisiyle ilgili bazı kilit kararları almaya başladı.

Güney Kore'de yayın yapan The Elec internet sitesine konuşan kaynaklar, Galaxy S20 Plus ve S20 Ultra'da bulunan Time-of-Flight (ToF) sensörlerin yeni Galaxy S serisinde kullanılmayacağını söyledi. Bu sensör, kızılötesi ışıklar kullanarak bir nesnenin ne kadar uzakta olduğunu ölçebiliyor, portre fotoğraflarda bulanıklık efektini etkinleştiriyor ve daha doğru artırılmış gerçeklik renderları elde edilmesini sağlıyor.

ToF sensörü, Galaxy S'in yeni modellerinde neden olmayacak?

Time-of-Flight sensör, ToF sensör

ToF sensörünün gelecek Galaxy S serisinde kullanılmayacak olmasının iki sebebi olduğu ifade ediliyor. Bunlardan bir tanesi Samsung'un, Apple ile rekabet için çok geride olduğunu düşünmesi. İkincisi ise müşterilerin kullanmasını sağlayacak ilginç artırılmış gerçeklik deneyiminin olmaması.

Ancak şirketin S serisinde kullanmayacak olması bu teknolojiyi tamamen bıraktığı anlamına da gelmiyor. Samsung, kendi yarı iletken mühendislerinden gelecekteki akıllı telefonlarda kullanmak üzere gelişmiş ToF senörü üretmelerini istedi.

artırılmış gerçeklik

Tabii Samsung'un ToF sensörünü gelecek Galaxy S serisinde kullanmayı bırakacak olması çok büyük bir sürpriz değil. Şirket, son çıkardığı Note20 cihazlarda da ToF sensörünü kullanmamıştı. Hem Samsung hem de Apple, ToF sensörlerini Sony'den almalarına rağmen Samsung'un geriye düşmesinin sebebi, Apple'ın LiDAR ile iş birliği yapıp 'direct' sensörler kullanmasıydı. Samsung, yaklaşık yarısı kadar menzile sahip olan Sony'den 'indirect' sensörleri kullanıyordu.

ToF sensörleri bulunmayan telefonlar, halen portre bulanıklık efektleri ekleyebiliyorlar ve artırılmış gerçeklik özellikleri sunabiliyorlar. Ancak sonuçlar etkileyici olmaktan biraz uzak olabiliyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/the-samsung-galaxy-s30-series-may-skip-a-key-piece-of-camera-tech
21
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
5
3
1
1