Samsung Gear VR'ın Yeni Versiyonu Tanıtıldı

0
0
0
0
0
Samsung bugün düzenlediği Galaxy Note 7 lansmanında sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR'ın yeni versiyonunu da tanıttı.

Bugün Galaxy Note 7 lansmanıyla tüm gözleri üzerine toplan Samsung, New York'ta düzenlediği basın toplantısında Note 7 cihazının en önemli aksesuarlarından biri olacak Gear VR sanal gerçeklik gözlüğünün yeni versiyonunu tanıttı.

Daha önce Galaxy S7 ve S7 Edge modellerinde USB Type-C girişine yer vermeyen şirket sanal gerçeklik gözlüğünü de yenilemeye ihtiyaç duymamıştı. Ancak yeni nesil USB teknolojisi USB Type-C'nin Galaxy Note 7'de karşımıza çıkmasıyla birlikte sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR da USB Type-C uyumluluğu kazandı. Ayrıca Gear VR'daki tek değişiklik USB Type-C desteklemesi değil.

Yeni Gear VR ile birlikte kullanıcıların sanal gerçeklik deneyimi esnasındaki görüş alanları da genişliyor. Daha önceki Gear VR modelinde 96 derece açıya sahip lensler kullanılırken şirket yeni Gear VR'da 110 derecelik açıya sahip lenslere yer veriyor. Bunun dışında yeni Gear VR'da önemli bir değişiklik yok.

Daha önceki modellerle de çalışacak

Yeni Gear VR gözlüğü USB Type-C bağlantısına sahip olmasına rağmen sadece Note 7 ile uyumlu olmayacak. Yeni Gear VR daha önce Gear VR destekleyen Galaxy S7 Edge, S7, Note 5, S6 Edge Plus, S6 Edge ve S6 cihazlarıyla birlikte de çalışabilecek.

Samsung tarafından fiyatı açıklanan yeni Gear VR resmi olarak 19 Ağustos tarihinde 99 dolarlık fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak. Samsung daha önce S7 modellerini ön siparişle alan kişilere bazı ülkelerde Gear VR gözlüğünü hediye etmişti. Note 7'nin de bu ön sipariş hediyesiyle gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0