Samsung, Görünmez Kamera Deliği Olan Bir Telefon Yapıyor

52
13
1
1
1
Koreli teknoloji devi Samsung, yeni akıllı telefonlarında ön kamera deliğini görünmez hale getirmeyi amaçlıyor.

Samsung’un bu yılki amiral gemisi telefon serisi Samsung Galaxy S10 ailesi, pek çok muhteşem özelliğe sahip olsa da insanların en çok dikkatini çeken şey telefonun ön kamera deliği oldu. Hatta bu deliği “özellikli” hale getiren duvar kağıtları bir anda internette çok popüler hale geldi.

Samsung da insanların bu delikten çok hoşlanmadığını ve görünmez hale getirmeye çalıştığının farkına vardı. Bu yüzden de firma, bu teknolojinin sınırlarını zorlamaya karar verdi. Firmanın şimdiki amacı, dışarıdan bakıldığında belli olmayan bir kamera deliğine sahip bir ekran üretmek olarak belirlendi.

Yeni ekranların temel mantığı, telefonun normal kullanımı sırasında kamera deliğinin görünmez olması üzerine kurulu. Kameranın kullanıldığı durumda ise, kameranın önünde yer alan pikseller kapanacak. Bu piksellerin arka kısmı transparan olacak ve böylece kamera da sorunsuz şekilde çalışabilecek.

Samsung’un ekranlara yönelik tek projesi kamera deliklerini görünmez hale getirmek değil. Firma ses özelliğini de ekranla birleştirmeye çalışıyor. Böylelikle ayrı bir ses çıkışına ihtiyaç kalmayacak. Buna benzer bir teknolojiyi daha önce LG G8 ThinQ telefonlarda görmüştük.

Samsung, bahsi geçen teknolojileri ne zaman ticari kullanıma sokacağına dair bir açıklama yapmamış olsa da önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde bu teknolojilerin hayatımıza girmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.igyaan.in/178122/samsung-smartphone-invisible-selfie-camera/
52
13
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
52
13
1
1
1