Samsung, Hem Ön Hem Arkasında Ekran Bulunan Bir Telefon İçin Patent Aldı

25
13
5
1
0
Yeni bir patent belgesine göre Samsung, katlanabilen akıllı telefondan sonra çift ekranlı bir akıllı telefon geliştirebilir. Ayrıca yine aynı patent belgesine göre Samsung, çerçevesiz akıllı telefonunun formülünü bulmuş olabilir.

Bir zamanlar tüm akıllı telefonlar birbirine benziyordu. Neredeyse hepsi 16:9 benzer büyüklükte ekranlara ve kalın ekran çerçevelerine sahipti. Daha sonra Essential Phone, Xiaomi Mi Mix gibi modeller ortaya çıktı ve akıllı telefon tasarımları bir anda değişmeye başladı. Artık tüm akıllı telefon üreticileri hem tasarımlarını hem de teknolojilerini arttırmak için adeta birbirleri ile yarışa giriyorlar.

Bu noktada Samsung, belkide diğer tüm şirketlerden ayrılıyor. Güney Koreli teknoloji devi, bir yandan tasarımını iyileştirip, tüketicilere gerçek çerçevesiz ekranlı akıllı telefon sunmanın yollarını ararken, bir yandan da tamamen yeni bir teknoloji olan katlanabilir telefonlar üzerinde çalışıyor. Fakat görünüşe göre Samsung’un üzerinde çalıştığı tek teknoloji bu değil.

Yeni ortaya çıkan patent belgelerine göre Samsung, katlanamayan fakat çift ekranlı bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Neredeyse tamamen çerçevesiz olan bu telefonun üzerinde ahize ve ön kamera için oldukça ince bir çerçeve bulunuyor. Fakat cihazın asıl dikkat çeken yönü arka paneli. Samsung, kamera modülü ve flaşı cihazın sol üstüne taşıyor. Günümüz modellerinde kamera modülünün ve Samsung logosunun olduğu alanda ise geniş bir ikinci ekran bulunuyor.

İkinci ekranın hangi amaçla kullanılacağı henüz bilinmiyor. Ekranda çentik ya da çerçeve istemeyen Samsung, 3 boyutlu yüz tarayıcısını arka kameraya taşıyacak olabilir. Ya da always on display özelliği kaldırılıp arkadaki ekrana alternatif bir bildirim merkezi oluşturulabilir. Şu an için bildiğimiz tek şey Samsung’un böyle bir cihazı düşünüyor olduğu. Patentin hayat bulup bulamayacağı ise bilinmiyor.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/samsung-fights-bezels-with-a-secondary-display-on-the-back-and-without-a-notch-521660.shtml
25
13
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
13
5
1
0