Samsung, Hindistan'daki Telefon Satışlarında Xiaomi ve VIVO'yu Geçmeyi Başardı

32
6
3
2
1
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Hindistan'daki telefon satışlarında iki Çinli üretici olan Xiaomi ve VIVO'yu geçmeyi başardı. Ancak yalnızca akıllı telefon satışları ele alındığında lider koltuğunda Xiaomi yer almaya devam etti.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli piyasa araştırmaları şirketi International Data Corporation (IDC), geçtiğimiz gün paylaştığı yeni verileriyle Hindistan'daki akıllı telefon pazarında lider ismin değiştiğini gösterdi. IDC'nin raporuna göre Samsung, Hindistan'da telefon sektörünün yeni lideri olmayı başardı.

Rapora göre Samsung, iki Çinli akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi ve VIVO'yu nisan ayından haziran ayına olan ikinci çeyrekte geçmeyi başardı. Ancak Samsung'un bu geçişi yalnızca akıllı telefon satışları ele alındığında değil, diğer telefonlar da ele alındığında gerçekleşti.

Akıllı telefon satışlarında tablo farklı:

samsung

Samsung, Hindistan'daki tüm telefon satışlarında %24'lük bir paya sahip oldu. Samsung'u takip eden isimlerse sırasıyla Xiaomi ve VIVO oldu. Ancak Xiaomi ve VIVO, Hindistan'da yalnızca akıllı telefon satıyorlardı. Dolayısıyla yalnızca akıllı telefon satışları ele alındığında tabloda değişiklik yaşandı.

Hindistan'daki akıllı telefon satışları ele alındığında piyasada en fazla pay sahibi olan isim Xiaomi oldu. Ancak aşağıdaki akıllı telefon tablosuna baktığımızda Samsung'un bu yılın ikinci çeyreğinde muhteşem bir çıkış yaptığını, neredeyse Xiaomi'ye yetiştiğini görebiliyoruz. Öyle ki Samsung ve Xiaomi arasındaki pay farkı %5'ten az duruma indi.

samsung hindistan

IDC tarafından paylaşılan net istatistiklere göre Samsung, ikinci çeyrekte akıllı telefon satışlarında %26,3'lük paya sahip oldu. Şu anda lider konumda bulunan Xiaomi ise %29,42'lük paya sahip durumda. Samsung'un birinci ve ikinci çeyrek arasında aniden geçtiği isim olan VIVO'ysa %17,5 payla 2. çeyreği kapattı.

IDC'nin açıklamasına göre Hindistan, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre akıllı telefon satışlarında %50,6'lık bir düşüş yaşadı. Geçtiğimiz sene 36,8 milyon akıllı telefonun satıldığı dönemde bu sene 18,2 milyon telefon satılabildi. IDC, 2020'nin ikinci yarısında piyasanın yavaş yavaş düzelmeye başlayacağını da beklediklerini söyledi.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/08/09/samsung-surpasses-xiaomi-and-vivo-in-india-if-taking-into-account-the-feature-phone-market-as-well/
32
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
32
6
3
2
1