Samsung, İade Edilmeyen Note 7’leri Uzaktan Deaktif Ederek Kullanılamaz Hale Getiriyor!

0
0
0
0
0
Reddit’te ortaya atılan bir iddiaya göre Samsung, iade edilmeyen Galaxy Note 7’leri uzaktan erişim ile kullanılamaz hale getiriyor.

Samsung denilince akla özellikle Galaxy S7, S7 Edge ve Note 7 gelirken, aynı zamanda televizyon ve bir çok elektronik cihazdaki örnekleri gelirken son zamanlarda gündemden düşmeyen Note 7 faciası Samsung markasını ciddi oranda zedelemeye başladı.

Şimdiye kadar defalarca patlayan Note 7 ve birçok sıkıntı yaşayan kullanıcılar dolayısıyla piyasadan Note 7’leri çeken firma, FAA’de 1 Milyar Dolar ceza alırken piyasa değeri olarak da 10 Milyar Dolar gibi kayıp yaşadı. Hala sorunlar devam ederken Note 7 artık “Patlayan Telefon” konumuna gelmiş durumda.

Bildiğiniz gibi Note 7 değişim programını resmen başlatan Samsung, Galaxy Note 7 kullanıcılarına ya para iadesi ya da yeni ve sorunsuz Note 7 vermeyi taahhüt ediyor. Ancak Reddit’te ortaya çıkan bir detaya göre firma daha iade edilmemiş Note 7’leri kullanıcı güvenliği için uzaktan erişim ile tek tek kapatarak kullanılmaz hale getiriyor.

Zaten Samsung Türkiye’nin de yaptığı “Note 7 sahibi iseniz derhal telefonunuzdan sim kartı çıkararak kapatın” açıklaması da bulunuyorken her şeye rağmen “Bana bir şey olmaz” diyerek telefonlarını kapatmayan kullanıcılar için görünüşe göre tedbir amaçlı otomatik kapatılma durumu ortaya çıktı. Şu anda resmi bir açıklama olmasa da yapılma ihtimali yüksek olan duruma karşı bakalım Ekim ortasında tekrar piyasaya geleceği söylenen Note 7’lerde bu tarz bir sorun yaşanacak mı hep beraber göreceğiz.

Peki, bu yaşanan tüm olaylardan sonra Note 7 alır mısınız? Yoksa zaten almış iseniz yeni ve sorunsuz bir Note 7 ile değiştirecek misiniz? Cevaplarınızı bekliyoruz.

Kaynak : https://www.reddit.com/r/GalaxyNote7/comments/523zui/how_the_samsung_note7_recall_is_handled_in_france/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0