Samsung, Galaxy S10 Kamerasında da Kullanılacak Yeni ISOCELL Plus Teknolojisini Duyurdu

29
4
3
2
2
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, gelecek yıl tanıtılacak amiral gemilerinde kullanılacak olan yeni ISOCELL Plus kamera teknolojisini tanıttı.

Samsung, bu yılın başında piyasaya sürdüğü amiral gemileri Galaxy S9 ve Galaxy S9+ ile birlikte dünyayı değişken diyafram teknolojisi ile tanıtmıştı. Bu teknoloji telefon kamerasının ortam ışığına göre diyafram açıklığını değiştirmesine dayanıyordu. Fakat Güney Koreli teknoloji devinin yeni ISOCELL Plus teknolojisi, düşük ışık fotoğraf performansını çok daha ileri kaliteye ulaştırmayı vadediyor.

Samsung’un ISOCELL teknolojisi, şirketin uzun yıllardır akıllı telefon kameraları konusunda zirveye oynamasını sağladı. Fakat bu teknolojinin geliştirilmiş bir versiyonu olan ISOCELL Plus, Samsung'un Fujifilm ile birlikte geliştirdiği yeni malzeme ışık izolasyonuna odaklanarak pikseller tarafından yakalanan ışık miktarını artırıyor ve düşük ışıkta daha kaliteli görüntüler elde edilmesini sağlıyor.

Aslına bakılırsa Samsung, 0,8 mikrometrelik pikselleri kullanmaya devam edecek. Fakat kullanılan sensörler ışığa %15 daha duyarlı olacağı için görüntü kalitesi artacak. Bu da sensör boyutunu artırmadan görüntü kalitesinin artırılabileceği anlamına geliyor. Samsung’un yeni kamera teknolojisine ait örnekleri önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Shanghai Mobile World Congress’de göstermesi bekleniyor.

Samsung’un yeni kamera teknolojisi konusunda ne kadar ilerleme kaydettiği şu an için bilinmiyor. ISOCELL Plus teknolojisini büyük bir ihtimalle 2019’un başında tanıtılacak olan Galaxy S10 serisinde göreceğiz. Fakat teknolojinin kullanıma hazır olması durumunda Ağustos ayında tanıtılacak olan Galaxy Note 9’da kullanılması da söz konusu.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Samsung-flagship-camera-low-light-photography-upgrade_id106115
29
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
29
4
3
2
2