Samsung Kamera Çentiklerini, Ekran İçine Gizlemeye Çalışıyor

57
4
3
1
1
Samsung, yenilikçi çalışmalarını hız kesmeden sürdürmek istiyor. Ekranların tek bir bütün olarak kalmasını isteyen Samsung, kamera ve sensörleri ekran içine gizlemeye çalışıyor.

Samsung, 2019 yılında pek çok atılıma imza attı. Katlanabilir ekranlı Galaxy Fold ve parmak izi okuyucusunu ekranın üzerine almış olduğu Galaxy S10. Anlaşılan o ki, Samsung ikinci durumu daha çok başarılı bulmuş. Samsung, telefonların ekranına daha çok sensör ve kamera eklemek istiyor.

Bilindiği üzere Galaxy S10 modelinde ekrana entegre edilmiş bir parmak izi sensörü bulunuyor. Telefonun ön kamerası ise ekrana bütünleşik olarak tasarlanmış. Kullanıcılar kimi zaman beğenseler kimi zaman da eleştirseler bile Samsung bu durumu geliştirerek daha çok kullanmak istiyor. Ancak bunun kolay olmadığını kendileri de biliyor. Çünkü OLED ekranlarda bazı delikler açmak çok zor bir işlem.

Olayın biraz daha da ileri bir boyutu var. Şöyle ki Samsung, ekranın tek parça olmasını istiyor, yani kullanıcı ekranına bakarken farklı hiçbir şey görmeyecek. Kullanıcı ne zaman kamerasına ihtiyaç duyarsa, ekran üzerinde 'görülebilir olan' bir panel yardımıyla kamera ortaya çıkacak. 

Samsung sadece bununla da yetinmiyor. Bir akıllı telefonun sahip olacağı neredeyse tüm sensörleri ekran üzerinde bulundurmak istiyor. Görünmez bir kameranın yanında, yakınlık sensörü, ortam ışığını algılayan sensörler ve hatta ekran üzerinde bulunan bir hoparlörde Samsung'un hedefleri arasında. Samsung'un bu teknolojiyi geliştirme kapasitesi bulunsa bile, Galaxy Fold örneğindekine benzer bir şekilde sorunlar yaşamak istemiyor. Samsung'un bu planları gerçekleştirebilmesi için uzunca bir süre üzerine çalışacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/samsung-wants-more-cameras-and-sensors-under-the-screen-30575185/
57
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
57
4
3
1
1