Samsung, Kasım 2019 Güvenlik Güncellemesini Olması Gerekenden Erken Yayınladı

16
3
3
1
1
Samsung, İsviçre'de dikkat çekici bir hamle yaparak daha geçen hafta yayınladığı Ekim güncellemesinden kısa bir süre sonra Kasım güncellemesini de yayınladı. Ayrıca bu güncelleme, yalnızca güvenlik güncellemesinden oluşmuyor.

Şirketlerin güvenlik konusunda ağır bir şekilde eleştiri yağmuruna tutulduğu şu günlerde teknoloji devi Samsung, bugün ilginç bir olaya imza attı. Şirket, Galaxy S10 serisi için İsviçre’de Kasım 2019 güvenlik güncellemesini de içeren bir güncelleme yayınladı. Daha önce şirketlerin güncellemeleri olması gerekenden geç göndermesine tanık olmuştuk ancak erken gelen güncelleme, bu alanda belki de bir ilk olabilir.

Olayın ilginçliği burada da bitmiyor. Samsung Galaxy S10 Ekim 2019 güvenlik güncellemesi daha geçen hafta gelmişti. Yani Samsung, bir haftada iki kez güvenlik güncellemesi yayınladı. Samsung Galaxy S10 serisi için gelen G97*FXXU3ASJG güncellemesi, yalnızca İsviçre ile sınırlandırılmış durumda.

Diğer ülkelerdeki Samsung Galaxy S10'lara da güncelleme erken gelebilir: 

samsung galaxy s10

Samsung’un bu güncellemeyi yayınlamış olması, Samsung Galaxy S10 serisi için gelecek Kasım 2019 güvenlik güncellemesinin diğer bölgelere de yakın zamanda gelecek olacağına bir işaret olabilir. Şu anda şirket tarafından Kasım 2019 güncellemesinin ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgi açıklanmadı. Bu arada gelecek güncellemenin İsviçre’de yayınlanan güncelleme gibi olmaması yani yalnızca güvenlik güncellemesini kapsaması da olasılıklar arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Samsung, Galaxy S10 ve Note10 serileri için büyük bir güvenlik hatasını gideren güncellemesini yayınlamıştı. Yayınlanan güncelleme, parmak izi okuyucularında yaşanan sorunu ortadan kaldırmıştı. Güncelleme gelmeden önce ise telefonda parmak izi kayıtlı olmayan herhangi bir kişi tuş kilidini rahatlıkla açabiliyordu. Tabii bunun gerçekleşmesi için telefonda standartların altında kaliteye sahip bir ekran koruyucunun olması şarttı.

Yaşanan güvenlik sorununa bir örneği daha önceki bir yazımızda vermiştik. İngiliz bir kadın, yanlışlıkla Galaxy S10’un kilidini sahibi haricinde insanların da açabileceğini keşfetmişti. Kadının kullandığı ekran koruyucusu ise 3 dolarlık silikon ekran koruyucularındandı. Neyse ki Samsung, açığı düzelteceğine söz verdi. Geçtiğimiz günlerde gelen güncelleme ile de bu açık ortadan kalktı.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/10/29/samsung-is-already-rolling-out-the-november-2019-security-patch-to-the-galaxy-s10-series/
16
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
3
3
1
1