Samsung Katlanabilir Telefon Galaxy X İçin 'Katlanabilir Batarya' Üretiyor

23
13
5
3
1
Akıllı telefon dünyasının en büyük efsanelerinden birisi olan katlanabilir ya da esnek yapılara sahip telefonlar konusunda Samsung, işi iyice ciddiye bindirdi. Son gelen bilgilere göre firma, önümüzdeki yıl piyasaya süreceği katlanabilir Galaxy X telefonu için katlanabilir batarya üretmeye başladı.

Telefonların katlanabildiğini hayal etmek çok kolay, hatta bu telefonları üretmek de artık çok kolay. Nitekim firmaların önlerindeki en büyük engel, ne hayal etmek ne de üretmek. Her yenilik, milyonlarca adet ürünle pazara çıktığı için kronik bir sorun içermemesi, kullanıcıların da hoşuna gitmesi için yapılır. Yani mesele üretmek değil, bol miktarda üretip satabilmektir. 

Samsung ise yıllardır çalıştığı Galaxy X adındaki efsanesini hayata geçirmek için son adımları atıyor. 2019’un Şubat ayında Barselona’da düzenlenmesi beklenen Mobil Dünya Kongresi’nde Galaxy X ile sahne almayı bekleyen Samsung, Çin medyasına göre bu cihazda 3000 ila 6000 mAh gücünde batarya kullanacak.

Samsung’un her türlü cihazındaki bataryaların üreticisi olan Samsung SDI, küçük bir prototip şeklinde 210 mAh gücünde “katlanabilir ve esnek” bir batarya teknolojisi geliştirmişti.Şimdi de bu bataryadaki teknolojinin, Galaxy X’daki katlanabilir gövdeye uyumlu bataryalarda kullanılacağı söyleniyor. 

Yakın tarihli bir rapora göre Samsung, Galaxy X için tasarım sürecini henüz tamamlamadı. Bu nedenle cihazın fiziksel görünümü hakkında net bir şey söylemek çok da mümkün değil. Orjinal fikir ikiye katlanan ve açıldığında tablet boyutuna erişen bütün ekranlı bir cihaz özerine. Bu cihazın ekranının ortasında ise esnek ekran teknolojisi kullanılacağından, Samsung’un ilgili bataryasının da esnek olması gerekiyor.

Bazı uzmanlar ise “katlanabilir” kelimesinden çok “bükülebilir” kelimesiyle tanımlayabiliceğimiz esnek ekranlı cihazlar için beklememiz gerektiğini söylüyorlar.

Samsung, eğer böyle bir işin peşinde koşuyorsa elini sıkı tutsa iyi eder, .çünkü Apple Eylül ayında 3 yeni iPhone modeliyle geliyor.

Kaynak : http://www.techconfigurations.com/2018/07/samsung-foldable-smartphone-to-feature.html
23
13
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
23
13
5
3
1