Samsung, Kibrit Kutularını Andıran Kaydırılabilir Bir Telefon Patenti Aldı

37
5
4
4
1
Android işletim sistemini kullanan amiral gemileriyle ünlü Samsung, yeni bir patent ile karşımıza çıktı. Katlanabilir telefon modeli ile bir ilke imza atmak isterken sorunlarla karşılaşan Samsung, şimdi de kaydırılabilir bir telefon patenti aldı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, katlanabilir telefonuyla sorunlarla bile olsa karşımıza çıkarak çoğu kişiyi şaşırtmıştı. Şirket, yeni bir patentle daha karşımıza çıkarak kendileri için ilk olacak bir adım atmaya karar verdiğini gösteriyor.

Samsung, Dünya Fikrî Mülkiyetler Örgütü'nde yeni bir patent dosyaladı. Dosyalanan patentin içerisindeki görüntülere bakıldığında telefonun ne tür bir tasarıma sahip olacağı gayet net bir şekilde görünüyor. Güney Koreli şirket, kaydırılabilir bir telefon üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Alışılageldik kaydırılabilir cihazlardan biraz farklı:

samsung kaydırılabilir telefon

Samsung'un patentini aldığı telefon, bu zamana kadar görülmüş olan kaydırılabilir telefonlardan biraz daha farklı bir yapıya sahip. Patenti alınan bu telefonun ön kısmı tamamen ekran olarak geliyor. Ön kamera lenslerini ortaya çıkarmak için ise telefonun ekranını aşağı doğru kaydırmak gerekiyor.

Bunun yanı sıra kaydırma işlemi, yalnızca kameraları ortaya çıkarmaya yaramıyor, aynı zamanda aramayı sonlandırmaya da yarıyor. Ekran aşağı kaydırıldığında telefon, otomatik olarak kamera uygulamasını açıyor. Bunun olması için elbette ana ekranda olmanız gerektiğini söylemekte fayda var. Samsung'un katlanabilir telefondan sonra yeni tasarımlara yöneleceğinin habercisi olan bu cihazın piyasada nasıl bir karşılık bulacağını, ancak cihaz seri üretime alınırsa göreceğiz. 

Kaynak : https://mobilesyrup.com/2019/10/04/samsung-patent-sliding-phone-design/
37
5
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
37
5
4
4
1