Samsung Mobil Tasarım Yarışması Kazananları Açıklandı (Finalde Türk Tasarımcılar da Vardı)

19
9
1
1
0
Samsung'un ABD'de düzenlediği Samsung Geliştirici Konferansı sona erdi. Etkinlikler kapsamında Samsung, bağımsız tasarımcıların dikkatini çekmek için yaptığı yarışmanın sonuçlarını da açıkladı. Finale kalan tasarımcılar arasında iki de Türk bulunuyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz günlerde ABD'de büyük bir etkinlik düzenledi. "Samsung Developer Conference" (Samsung Geliştirici Konferansı) olarak isimlendirilen bu konferans kapsamında şirket, yeni teknolojilerinden bahsetti ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sadece bunlarla da yetinmeyen Samsung, bağımsız tasarımcıların dikkatini üzerine çekebilmek için bir de yarışma düzenledi.

Samsung Mobil Tasarım Yarışması ismiyle düzenlenen bu yarışma kapsamında tasarımcılar, Samsung'un ilerleyen dönemlerde piyasaya sürülebilecek modelleriyle ilgili bazı tasarımlar oluşturdular. Dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan tasarımcılar, tüm hünerlerini sergileyerek Samsung'un ilerleyen dönemlerdeki ürünlerine birer dokunuş yaptılar. Şimdi ise bu yarışmanın birincileri belli oldu.

Samsung Geliştirici Konferansı

Farklı kategorilere sahip olan yarışmanın finalistleri arasında Türkiye'den de bir ekip bulunuyor. Çağatay Demirpençe ve Ece Demirpençe ikilisinin hayal gücüyle geliştirmiş oldukları Fellas isimli Bixby desteğine sahip olan cihaz, Galaxy Watch'u şarkı söyleyebilen, hikayeler anlatabilen ve kullanıcıların küçük çocuklarını eğlendirecek bir oyuncağa dönüştürüyor. Ürün hem Galaxy Watch'ı şarj ediyor hem ürünü koruyor hem de bu sırada çocukları eğlendiriyor.

İşte Türk tasarımcıların elinden çıkan Fellas

Galaxy Fellas

Aynı kategoride yer alan Belt

Galaxy belt

Alexander Rehn ve Tobias Salman tarafından geliştirilen ve "Belt" ismi verilen bu ürün, Samsung'un akıllı telefonları ve tabletleri için çerçeve koruma imkanı sunuyor. Bir klips ile sabitlenebilen tasarım böylece farklı ürünler için de uyumluluk sağlayabiliyor. Ayrıca bu tasarımın bileğe takılabilen bir yapısının olması da tüketicilere, cihazlarını düşürmemeleri için fayda sağlıyor.

Kategorinin kazananı

Star

Star isimli bu ürünün tasarımcıları, Portekizli Andre Gouveia, Nuno Pires ve Joao Pereira. Aslına bakacak olursak bu ürün temelinde robotik bir kol. Bixby özelliğine de sahip olan bu robotik kol, 360 derece dönebiliyor ve kullanıcıları takip edebiliyor. Star; akıllı telefon, tablet ve Galaxy Watch'ların tutulmasına ve kablosuz olarak şarj edilebilmesine imkan sağlıyor.

Duvar kağıdı kategorisinin kazananı: Garden

Garden

Finlandiyalı tasarımcı Kalle Jarvenpaa'nın elinden çıkan bu duvar kağıtları, alanında en iyi olmayı başardı. Bu duvar kağıdının arkasındaki fikir, Samsung'un ürettiği her cihazın benzersiz bir tohumla geliyor, yeşeriyor ve büyüyor olması. 

Duvar kağıdı kategorisinde finale kalan bir diğer tasarım: Approachability

Approachhability

Portekizli tasarımcı Andre Cardoso tarafından hazırlanan bu duvar kağıdı, çok derin bir fikre sahip. Tasarımcı bu duvar kağıdında, insanların yüz yüze etkileşimlerinin giderek azaldığını düşünüyor ve buna karşı bir tepki gösteriyor. Bu tepki, her cihazın sahip olduğu tek renkli bir duvar kağıdı, kullanıcılar bir araya geldiklerinde birbirlerine karışmasından ve en sonunda da tüm cihazların aynı renkli duvar kağıdına sahip olmasından oluşuyor.

Duvar kağıdı kategorisinin son finalisti: Blossom

Blossom

Malezyalı tasarımcı Guan Hong Yeoh'un oluşturduğu bu duvar kağıdı, hareket halindeki enerjiyi anlatıyor. Bu duvar kağıdının özelliği ise günün farklı saatlerinde farklı geometrik şekillere dönüşmesi. Doğadan ilham alan bu duvar kağıdı da yarışmanın finalistlerinden bir tanesiydi.

Samsung'un ABD'de düzenlediği etkinliklerde bu tasarımlar gösterildi ve ödül töreni yapıldı. Samsung yetkilileri, bazı editörler ve ünlü tasarımcılardan oluşan jüri üyelerinin belirlemiş olduğu kazananlar 40 bin dolar ödül almaya hak kazandılar.

Kaynak : https://news.samsung.com/global/samsung-announces-winners-of-competition-for-the-next-galaxy-designs
19
9
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
9
1
1
0