Samsung Mobile'ın 2018'in İkinci Çeyreğinde Elde Ettiği Gelir Belli Oldu

12
5
5
1
0
Samsung Mobile, önümüzdeki günlerde yılın ikinci çeyreğinin kâr miktarını açıklayacak ve bu miktarın 13.3 milyar dolar civarında olması bekleniyor.

2018'in ilk yarısı son buldu ve bu şirketler için, yılın ikinci çeyreğinin kâr oranlarını değerlendirip açıklama vaktinin geldiğini gösteriyor. Özellikle dünyanın en büyük şirketleri olan teknoloji devlerinin kâr oranları büyük bir merak konusu, çünkü bu dudak uçuklatan kazançlar bir yandan da tüm dünyada ekonomiye yön veriyor. Samsung da kazancını açıklamaya hazırlanan şirketlerden biri ve tahminlerin altında kalsa da oldukça yüksek bir miktardan bahsediliyor.

Ekonomistlere göre Saamsung'un 2018'in ikinci çeyreğinde ulaştığı rakam 13.3 milyar dolar civarında olacak. Ancak rakam, yılın ilk çeyreğinde açıklanan ve bir rekor olan 15.6 milyar dolardan ortalama %5 daha düşük.

Beklentilerin karşılanmamasının ve yaşanan düşüşün sebebinin ise Samsung kullanıcılarının özellikle S9 gibi modellerde aradığı yeniliği bulamaması olduğu düşünülüyor. Ancak yine de Samsung'un pazarda oldukça yüksek bir büyüme oranı yakalaması bekleniyor. Resmi açıklamaların ve detayların da önümüzdeki günlerde açıklanacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/samsung_mobile_unimpressive_q2-news-32059.php
12
5
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
5
5
1
0