Samsung, Note 7’deki Batarya Testini Bizzat Kendisi Yapmış!

0
0
0
0
0
Samsung, diğer tüm firmaların aksine batarya testlerini üçüncü parti laboratuvarları yerine kendisi yapmasına rağmen böyle bir sorun yaşadığı resmen ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi Samsung mobil sektörde de oldukça ayakları yere basan ve sağlam bir şirket olarak dikkat çekiyor. Bu bağlamda kendi telefonunu kendisi üreten firma, Note 7’nin panelini de bataryasını da işlemcisini de kendisi üretmekteydi.

Ancak The Wall Street Journal’de çıkan habere göre batarya testini tarafsız üçüncü parti laboratuvarlar yerine yine kendisi yapan firma, başına iş açmış oldu.

Normalde Motorola dışındaki tüm mobil telefon üreticileri telefonun testlerini ve özellikle batarya testini Hücresel Telefon Sanayicileri Derneği tarafından sertifikalı olan tarafsız üçüncü parti laboratuvarlarına göndererek test ederler ve ardından güvenli onayı alırlar. Her ne kadar Samsung bu onayı almış olsa da görünüşe göre kendi testlerinde bazı sorunlar varmış ki böyle bir sonuç ortaya çıktı.

Ayrıca CTIA, yani bahsi geçen derneğin başkanı “1.500’den fazla bataryaya sertifika verdik, ama ilk defa başımıza böyle bir şey geliyor” diyerek konu hakkındaki şaşkınlığını da belli etmiş.

Sonuç olarak belki de Samsung, batarya testini kendisinin yanı sıra diğer üçüncü parti firmalara da yaptırmış olsaydı böyle bir sorunla karşılaşmayacaktır. Ancak görünüşe göre bundan sonraki ürünlerde bu derneklerden destek alabilir gibi görünüyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0