Samsung, Note 7 Faciasından Sonra Galaxy S8 İle Ne Gibi Özellikler Sunacak? İşte Tüm Detaylar

1
0
0
0
0
Samsung’un Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinin devamı olacak olan Galaxy S8’e ait tüm detaylar haberimizde

Samsung’un Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge fazlasıyla sevilmiş, daha önce kaldırılan IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası ile MicroSD kart desteğini kazanmasıyla dikkat çekmişti. Her ne kadar geçtiğimiz günlerde tanıttığı Galaxy Note 7’den başı belada olan ve tüm Note 7’leri toplatarak kullanan kişilere de “telefonunuzu kapatın, kullanmayın” uyarısı yapılan, havaalanında patlayıcı madde gözüyle bakılarak uçaklara alınmayan Note 7’nin ardından Samsung’un çok ciddi çalışmalar yapması gerekiyor.

Bu noktada her ne kadar Note 7’deki sorunları düzelterek tekrar piyasaya sürecek olsa da Samsung, bu dev telefonu ile yaşadığı dev sıkıntıları atlatmak için kolları Galaxy S8 için sıvadı. Hem bu kaybolup giden prestiji düzelmesini sağlayacak hem de herhangi bir sorun yaşatmayacak telefon üzerinde yoğunlaşan firma, Project Dream (Hayal Projesi) adını verdiği Galaxy S8 için önemli gelişmeler sunacak.

2017 yılının Şubat ayında yine Mobil Dünya Kongresi’nde bizlere gösterilecek olan Samsung Galaxy S8, ilk olarak daha önceden bahsettiğimiz gibi sadece edge olarak, yani kıvrımlı ekran ile gelecek. Bunu ilk defa Note 7’de karşımıza çıkartan firma, bu patlama sorunlarına kadar ciddi satış rakamlarına ulaşmak üzereyken bu denemeden de teknik olarak başarılı bir şekilde ayrılacaktı. Bu sebeple Galaxy S8, sadece kıvrımlı ekranlı model şeklinde karşımıza çıkma ihtimali yüksek.

Bunun yanı sıra IP68 sertifikasını ve MicroSD kart girişini koruyacak olan cihazda Apple’ın 3.5mm jak girişini kaldırma hamlesine karşın Samsung bu girişi kullanmaya devam edecek. Her ne kadar söylentiler yine 5.1 inç S8 ve 5.5 inç S8 Edge versiyonları olacağını gösterse de görünürde şu an için sadece 5.5 inç boyutunda ve kıvrımlı ekranlı bir S8 göreceğimiz söyleniyor.

2160 x 3840 piksel çözünürlüğüne çıkacak olan bu ekranlarda ppi değeri ise 831 gibi yüksek bir değere de fırlayacak. Bu da Super AMOLED ekranda muhteşem bir görüntü anlamına geliyor. Donanım bazında ise güçlenmiş bir Exynos 8893 ya da daha yeni bir çipset ile karşımıza gelecek olan Samsung Galaxy S8’de Vulkan API durumu da geliştirilerek oyun noktasında büyük geliştirmeler olabilir.

Oyun demişken, Oculus ile beraber yola çıktıkları Gear VR noktasında Note 7’de sadece daha geniş bir açı sunan sanal gerçeklik noktasında bu sefer önemli gelişmeler gelebileceği konuşuluyor. Hatta 6GB RAM ile taçlandırılabileceği söylenen S8, böylece hem çoklu işlemlerde hem de oyun deneyimlerinde üst seviyeye bir üst seviye daha eklemiş olacak gibi.

Kamera noktasında ise Note 7’de beklenen çift arka kamerayı Galaxy S8’de getirecek olan Samsung, 2x 12MP kamera ile çok daha iyi çekimler ve çok daha geniş açılı görüntüler bizlere vadedecek. Bunun yanı sıra Note 7’deki önemli bir gelişme olan iris tarayıcı da en nihayetinde Galaxy S8’de de karşımıza çıkacak.

Şimdilik elimizde Samsung Galaxy S8 için bu bilgiler mevcut, bakalım ilerleyen zamanlarda ne gibi detaylar göreceğiz ve en önemlisi Mobil Dünya Kongresi’ne gittiğimizde acaba nasıl bir S8 bizleri karşılayacak.

Son olarak sizlerin de tahminlerini bize yorum olarak belirtebilirsiniz :)

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0