Samsung, Note 7'nin Patlama Skandalına Rağmen Kâr Elde Edecek

0
0
0
0
0
Samsung, Note 7'nin Patlama Skandalına Rağmen Kâr Elde Edecek
2016 yılının 3. çeyreğinde Samsung, Note 7 ile yaşadığı talihsizliğe rağmen kârını arttırmayı hedefliyor.

Bu yıl Galaxy S7, S7 Edge ve Note 7 modelleriyle büyük bir başarıya imza atması beklenen Samsung, tam da her şey yolunda giderken Note 7 cihazlarında bataryadan kaynaklı patlama sorunuyla gündeme gelmiş ve hızla değişim programı başlatmıştı.

Bu değişim programı Samsung'a milyarlarca dolara bedel olurken aynı zamanda şirket patlama haberleri nedeniyle bazı kullanıcılar üzerindeki olumlu marka algısını kaybetmişti. Ancak son açıklanan raporlar, şirketin Note 7 skandalına rağmen kârlılığını sürdüreceğini gösteriyor.

2016 yılının 3. çeyreğiyle ilgili beklentilerini açıklayan Samsung, 3. çeyrekte yaklaşık 43 milyar dolar satış geliri ve yaklaşık 7 milyar dolar operasyon kârı beklediğini açıklamasında duyurdu. Bir önceki çeyreğe göre Samsung beklentilerini daha düşük tutsa da 2015'in 3. çeyreğine göre 4 milyar dolara yakın bir kâr artışı bekliyor.

Note 7'nin patlama olaylarına rağmen Samsung'un kârını arttıracak olması şirketin marka algısında ciddi bir kayıp yaşanmadığını da kanıtlıyor. Tabii Samsung sadece mobil değil birçok kategoride elektronik ürünlerini son kullanıcıya ulaştıran bir firma olduğu için bu kârdaki tek pay Galaxy telefonlara ait değil.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0