Samsung, MacBook’ların Neredeyse Aynısı Olan Yeni Notebook 7 Serisini Tanıttı

21
5
0
0
0
Samsung, Apple’ın amiral gemisi dizüstü bilgisayarı MacBook ile inanılmaz benzerlik gösteren yeni serisi Notebook 7 dizüstü bilgisayarları tanıttı. Notebook 7’nin 13 inç ve 15 inç seçenekleri bulunacak.

WWDC 2019’a çok bir zaman kalmadı. Firmalar fuar öncesi peş peşe tanıtımlar yapıyor. Son olarak Güney Koreli Samsung da Notebook 7 serisi dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. Cihazlara bakar bakmaz göze çarpan ilk özellik, tasarımlarının neredeyse bilinçli bir şekilde Apple MacBook’lara benzemesi oldu.

Windows 10 işletim sistemine sahip olan bu cihazların 13 inçlik ve 15 inçlik iki farklı boyu bulunuyor. Elmas kesimli kenarlar, geniş trackpad, ekranın ince çerçeveleri ile Notebook 7’lerin tasarımı, Apple MacBook ile neredeyse aynı. Hatta benzerlikler bu kadarla sınırlı değil, masaüstü resmi ve klavye fontları gibi küçük detaylarda da aynı durum söz konusu.

13 inçlik modelde trackpad ortada bulunurken 15 inçlik modelde solda yer alıyor. İkinci modelin klavyesinde en sağ tarafta nümerik klavye bulunuyor.

Notebook 7, Apple MacBook cihazlardan, söz konusu girişler olduğunda olumlu yönde ayrılıyor. İki USB 3.0 girişi, bir USB-C girişi, HDMI ne MicroSD girişleri ile bu alanda Samsung’un cihazı daha iyi durumda.

Cihazın donanım özelliklerine gelecek olursak, her iki boyutta da 8 GB RAM, Intel 8. Nesil işlemci, 1080p ekran, parmak izi okuyucu bulunacak. 15 inçlik modelde Nvidia GeForce MX250 grafik işlemci seçeneği yer alacak. Bu grafik işlemci, Intel’in entegre işlemcisinden daha iyi performans veriyor ve ek SSD girişi sağlıyor.

15 inçlik model, ABD’de 999.99 dolardan 26 Temmuz’da satışa çıkacak.

Samsung’un bir diğer modeli de 15 inçlik Notebook 7 Force. Notebook 7 ile görünüşü benzer olan bu bilgisayar siyah renkte üretilecek. 1499 dolarlık cihazda Nvidia GeForce GTX 1650 işlemci, 16 GB RAM, ethernet girişi ve depolama alanı arttırmak için iki giriş daha bulunacak.

Grafik tasarım, video düzenleme ve oyun bilgisayarı olarak konumlandırılan cihaz olan Notebook 7 Force, piyasada daha ucuz ve/veya daha iyi işlemciye sahip muadillerine karşı nasıl performans gösterecek, bu da ayrı bir merak konusu. 43Wh’lık batarya da hiç umut verici değil. Bu küçük bataryanın yoğun kullanımda ne kadar dayanabileceği tartışmaya açık durumda. Apple’ın MacBook Pro cihazının bataryası 83,6 Wh ile nerdeyse bunun iki katı ömre sahip.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/2/18646176/samsung-notebook-7-force-laptop-macbook-pro-design-specs
21
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
5
0
0
0