Samsung, Şimdi de Patlama Riski Olan 2.8 Milyon Bulaşık Makinesini Geri Çağırdı!

0
0
0
0
0
Galaxy Note 7’nin patlama sorunuyla uğraşan Samsung, şimdi de patlama riski taşıyan 2.8 milyon bulaşık makinesini geri çağırdı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un çilesi bitmiyor. Patlama riski taşımasından ötürü tüm Galaxy Note 7’leri geri çağırarak neredeyse senelik karının yarısını kaybeden şirket, şimdi de ürettiği bulaşık makinelerinin birçoğunu geri çağırdı. Samsung’un bulaşık makinelerini geri çağırmasındaki sebep ise bu makinelerin de patlama riskine sahip olması.

Yaklaşık 2.8 milyon bulaşık makinesini geri çağıran şirket, 730 bulaşık makinesinin sebepsiz yere patlamasının ardından bu kararı aldı. 9 kişinin yaralanmasına neden olan patlamalar, Samsung bulaşık makinelerinin U.S. Product Safety Commission (Amerika Ürün Güvenliği Komisyonu) tarafından “tehlikeli” olarak değerlendirilmesine sebep oldu.

Büyük çaplı geri çağırma, 2011 ve 2016 seneleri arasında üretilen 34 farklı bulaşık makinesi modelini kapsıyor. Samsung, bulaşık makinesini değiştirecek olan kullanıcılara 3 farklı seçenek sunuyor. Bu seçeneklerden birincisi tamir. Makine sahibi, istediği takdirde ücretsiz olarak makinesini tamir ettirebilir ve bir seneye kadar garanti alabilir. İkincisi de indirimli değişim. Bulaşık makinesinin Samsung’a iade edilmesi durumunda, makine sahibi Samsung‘un başka bir makinesini alsa da, almasa da indirim kazanacak. Üçüncüsü ise para iadesi.

Bakalım Samsung’un kazancı bu defa ne kadar düşecek?

Kaynak : http://mashable.com/2016/11/04/samsung-washing-machines-recalled-explosion/?utm_cid=mash-com-fb-main-link#SupRge6noqqK
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0