Samsung, Sorunlu Note 7’leri Toplamak İçin ‘Tehlikeli Madde Taşıma İzni’ Almış!

0
0
0
0
0
Samsung, Sorunlu Note 7’leri Toplamak İçin ‘Tehlikeli Madde Taşıma İzni’ Almış!
Samsung’un birkaç patlama haberleri ardından dünya genelinde toplattığı eski seri Note 7’leri toplarken tehlikeli madde taşıma izni alma durumunda kalması dikkat çekiyor.

Artık defalarca anlatmaya gerek yok. Bildiğiniz gibi Note 7’ler malum sorunu yaşadı ve artık firmanın güvenilir ve sorunsuz olarak sunduğu yeni Note 7 serisi ülkemize de ulaştı. Yavaş yavaş tüketicilere iletilen yeni seride ise ortaya çıkan Amerika’daki uçakta patlama haberi birçok kişide “Aha yenilerde de problem var galiba” algısı yaratsa da şu anda Samsung kanadından bir açıklama gelmediği için patlamanın sebebini bilmiyoruz.

Ancak, daha önce patlama ihtimali olan, birçoğunun patladığı ve Samsung’un hemen geri topladığı Note 7’lerin şirketin kendi batarya teknolojileri merkezi olan Samsung SDI’da incelenmek için taşınırken Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından “Tehlikeli madde taşıma izni” alınmış.

İşlerin çığırından çıkıp uçaklara alınmayan, birçok yerde patlayan telefon şeklinde dalga konusu olup, GTA 5’teki yapışkan bombanın Note 7 modu haline bile getirildiği bu telefonlar, aynı zamanda Amerikan hükümeti tarafından da tehlikeli olarak görünmüş.

Ki normalde yanıcı ve patlayıcı maddelerde alınması gereken bu iznin Samsung tarafından da alınmış olması, eski Note 7’lerin net bir şekilde “Yanıcı ve patlayıcı madde” kategorisine sokulduğunu gösteriyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0