Samsung’tan Resmi Açıklama: Telefonlar İçin 8 GB RAM’ler Hazır

1
0
0
0
0
Samsung’tan Resmi Açıklama: Telefonlar İçin 8 GB RAM’ler Hazır
Samsung’un resmi sitesinden yapılan açıklamada mobil dünyası için 8 GB LPDDR4 DRAM’in hazır olduğu duyuruldu.

Daha üç yıl öncesine kadar 64-bit mobil işlemcilerin yararlarını tartışıyorken günümüzde geldiğimiz nokta gerçekten de inanılmaz boyutlara ulaştı. Samsung, 10nm (nanometre) üretim sürecinden geçirilen, düşük güçle çalışarak enerji tasarrufu sağlayan ilk 8 GB LPDDR4 RAM’lerin hazır olduğunu duyurdu.

Yaşı geçkin olan işlemciler -özellikle 2014 ve daha erken piyasaya sürülenler- yalnızca 32-bit işlemci mimarisinin kullanılması sebebiyle teknik olarak en fazla 4 GB RAM’e kadar destek veriyorlardı. Ne zaman 64-bit mimarisine geçildi, o zamandan itibaren 6 GB RAM’li telefonları da görmeye başlamıştık. Dünyanın en büyük işlemci üretici şirketlerinden olan Samsung, daha önce yüksek RAM’lere geçiş yapmak için çok erken olduğunu belirtmişti. Şimdi ise muhtemelen önümüzdeki yıl daha çok 8 GB RAM’li telefonları görmemize önayak olacaklar.

Yeni RAM’leri hakkında bilgi veren Samsung, PC sınıfının kullandığı DDR4 RAM’e oranla LPDDR4 RAM’in 2 kat daha hızlı işlem gücüne sahip olduğunu iddia ediyor. Üretim süreci 10 nm standartlarında gerçekleşen işlemcilerle birlikte kullanıldığında ise çok daha güçlü bir performans deneyimi elde edileceği belirtiliyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0