AMD ve Samsung'dan Dev Anlaşma: Radeon GPU'lar Telefonlara Geliyor

75
3
3
2
0
AMD ve Samsung yeni bir teknolojik ortaklık ilan etti. İki teknoloji devi, mobil telefonlarda, ultra düşük güç tüketimi sağlayan yüksek performanslı grafik deneyimi sunmak için birlikte çalışacak. Samsung’un gelecek planları arasında AMD’nin RDNA grafik işlemcisinden yararlanmak var.

Anlaşmanın bir parçası olarak Samsung, AMD’den grafik lisansını alacak ve mobil telefonlar için özel gelişmiş grafik teknolojilerine ve çözümlerine odaklanacak. Bu segmentte Intel ve Nvidia’nin sağlam modelleriyle savaşmaktan ziyade, AMD’nin grafik teknolojileri olan Arm ve PowerVR’ı kullanarak rakiplerinden bir adım öne geçmeyi amaçlıyor.

Stratejik ortaklığın basın bülteninde yaptığı açıklamada, Samsung LSI Business’ın başkanı Inyup Kang, “AMD ve Samsung’un piyasaya güçlü bir değişiklik sunmak için çalışacağını ve mobil telefon teknolojilerini bir sonraki seviyeye taşıyabileceklerini” açıkladı.

AMD’nin CEO’su Dr. Lisa Su, Radeon grafik teknolojilerinin bilgisayar, oyun konsolu gibi pazarlarda nasıl başarı kazandığını ve yakında bu başarının mobil telefon sektörüne de sıçrayacağını söyledi. AMD, akıllı telefonlarda kullanılmak için Samsung’a yüksek performanslı RDNA grafik mimarisinin lisansını verecek. Samsung bu lisansların telif haklarını AMD’ye ödeyecek.

Bu ortaklık AMD’nin hisselerine de yansımış durumda. Bugün AMD’nin hisseleri bir hayli yükselişe geçti. AMD'nin hisseleri 2019 yılının başından bu yana %50'lik bir artış gösterdi. Bu yeni ortaklığın da şirketin değerini artırması bekleniyor.

Kaynak : https://hexus.net/tech/news/industry/131309-samsung-integrate-amd-radeon-graphics-socs/
75
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
75
3
3
2
0