Samsung, Topladığı Galaxy Note 7’leri Hurda Haline Getirecek!

0
0
0
0
0
Samsung, Topladığı Galaxy Note 7’leri Hurda Haline Getirecek!
The Verge’ün haberine göre Samsung, topladığı Galaxy Note 7’leri hurda haline getirecek.

Samsung, topladığı Note 7’leri ne yapacağına sonunda karar verdi. ‘Bunlardan bir cacık olmaz artık’ diyen Samsung, tüm Note 7’leri hurda haline getirecek.

Cihazların tamir edilecek bir tarafının olmadığına karar veren şirket, yapılacak ‘iyileştirme’ çalışmalarının da fayda etmeyeceğini düşünüyor. Dolayısıyla tüm Note 7’leri toplu bir şekilde ve ‘güvenlik’ çerçevesinde imha etmeyi planlayan şirket, ürettiği 2 milyon cihazı bu şekilde ortadan kaldıracak.

Samsung’un sıkıntıları bu kararı almış olmasına rağmen yine bitmiş değil. Uluslararası merkezi Hollanda’da bulunan çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace, Samsung’un bu işlemi çevreye bir zarar vermeden, şeffaf bir şekilde yerine getirmesinden emin olmak istiyor. 

Samsung’un hurda işlemini nerede gerçekleştireceği henüz belli değil. Aslında şirket tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama da yapılmadı. Fakat The Verge gibi dünya genelinde saygınlığı bulunan bir sitenin bu bilgilendirmeyi yapması, haberin doğruluk payının yükselmesi için yeterli bir sebep. Biz de yakın bir zamanda Samsung’un gerekli açıklamayı yapacağını düşünüyoruz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0