Samsung, Note 7 İçin Patlamaya Karşı Korumalı Özel Bir Kutu Tasarladı

0
0
0
0
0
Samsung, Note 7 İçin Patlamaya Karşı Korumalı Özel Bir Kutu Tasarladı
Samsung, artık piyasadan resmen gerçi çektiği tüm Note 7'ler için geri çağırırken sorun yaşanmaması adına patlamaya karşı korumalı bir kutuda taşıma yapacak.

Samsung'un Note 7 devri resmen sona erdi. Her ne kadar biraz üstü kapalı olsa da firma Note 7 üretimini durdururken, aynı zamanda piyasadaki tüm Note 7'leri de toplama, satışları durdurma kararı aldı. Bu karar sonrasında toplamda 2.5 milyondan fazla satılan Note 7'ler toplanmaya devam ederken aşağıdaki haberde de bahsettiğimiz gibi Samsung, "Tehlikeli/patlayıcı madde taşıma izni" alması gerekmişti.

Böyle bir durum olup "güvenli" Note 7'ler de patlamaya, yanmaya başlayınca özellikle Amerika'da geri çağırmadaki en büyük sorun UPS ve FedEx gibi dev kargo firmaları olmuş. Çünkü bu firmalar -haklı olarak- patlama ve yanma riski olan Note 7'leri taşımayı kabul etmemiş ve Samsung da son çare olarak UPS Ground servisi ile anlaşarak özel bir patlamaya karşı korumalı kutu tasarlamış. Ardından müşterilerinden bu kutuya cihazlarını nasıl yerleştireceğini anlatan Samsung, bu şekilde UPS'e iade edilmesini istiyor.

Cihazı antistatik bir poşete koymanızı, ardından en küçük kutunun içine, ardından orta boy kutuya ve ardından da büyük etrafı seramik elyaf ile kaplanmış ısı yalıtımlı kutuya koymanız isteniyor. Böylece olası patlama ve yanma durumunda kutu içinde kalacak olan zarar hiçbir şekilde taşınma durumunda dışarıya çıkmayacak ve UPS'i zor durumda bırakmamış olacak.

Açıkcası açık ara yılın telefonu olacak bir cihazın bu duruma düşmesi ve Samsung'un yerle bir olan "En iyi telefon üreticilerinden biri" itibarı insanı üzmüyor değil. Fakat, bu tarz önlemlerin alınması, hızlı karalar verecek çabuk sonuçların alınması da Samsung'un kriz konusunda iyi bir yönetim sergilediğini gösteriyor. Tabii.... Güvenli dedikleri cihazların patlamalarını saymazsak..

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0