Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen İstifa Etti

45
12
6
1
1
Samsung'un Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, görevinden ayrılacağını sevenlerine duyurdu. Sektörün en popüler yöneticilerinden olan Tansu Yeğen, Samsung ile yollarını ayırıyor.

Türkiye’de bilişim sektöründe örnek teşkil eden Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Samsung'da sürdürdüğü görevini bıraktığını duyurdu. Daha önce Twitter’da oldukça sağlıksız iletişim kurulduğunu, kendisinden çeşitli isteklerde bulunulduğunu, bu sebeple de hesabını kapatacağını söyleyerek gündem olan Tansu Yeğen'in işinden ayrılması bilişim sektöründe büyük yankı uyandırdı.Tansu Yeğen, bir basın açıklaması yaparak, görevini bırakacağını sevenleri ile paylaşmıştı.

Samsung Electronics tarafından yapılan basın açıklaması:“Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın Tansu Yeğen, 30 Haziran 2018 tarihi itibariyle Samsung Electronics Türkiye’deki görevinden ayrılmaya karar vermiştir. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi’nin yeni yapısı ileriki günlerde ayrıca açıklanacaktır. Sayın Tansu Yeğen’e birlikte çalıştığımız süre zarfında, Samsung Electronics Türkiye’ye verdiği değerli hizmetler için teşekkür eder, bundan sonraki çalışma yaşamında başarılar dileriz.”

Bu açıklamanın üzerine Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen'in yaptığı açıklamada ise "Yaklaşık 5 yıldır mobil iş biriminden sorumlu Başkan Yardımcısı görevini gururla üstlendiğim Samsung Türkiye'den Haziran sonu itibariyle ayrılıyorum. Birlikte Samsung Türkiye'nin başarısı için çalıştığım tüm çalışma arkadaşlarıma, iş ortaklarımıza ve beni destekleyen herkese sonsuz teşekkürler. Bundan sonra dijitalin heyecan dolu, yenilikçi dünyasında sizlerle görüşmeye devam edeceğim" denildi.

Tansu Yeğen’i Tanıyalım

Tansu Yeğen, İstanbul’da doğdu ve lise öğrenimini Alman Lisesi’nde tamamladı. Kariyerine önemli katkıları bulunan Alman Lisesi’nden sonra, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. Yüksek Lisans programını Marmara Üniversitesi'nde tamamlayan Yeğen, 1991 yılında Digital Equipment şirketinde iş hayatına adım attı. 3 yıl sonra Hewlett Packard (HP) Türkiye'de Satış ve Pazarlama Müdürü oldu. 1998 yılında ise Microsoft Türkiye’de Pazarlama Müdürü olan Tansu Yeğen, 1999 yılında Genel Müdür Yardımcısı unvanını aldı. Microsoft Türkiye’de 7 yıl çalışan Tansu Yeğen; Apple, Turkcell Ukrayna, Turkcell Avrupa ve IBM'de üst düzey yöneticilik yaptı. 2013'te Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı olan Yeğen, önümüzdeki dönemde farklı bilişim şirketlerinde çalışma hayatına devam edebilir.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/samsung-turkiyede-tansu-yegen-gorevini-birakti-40872010
45
12
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
45
12
6
1
1