Eski Samsung Türkiye Yöneticisi Tansu Yeğen'in Paylaştığı, Yemekleri Önünüze Seren Üç Boyutlu Menü Tasarımı

20
2
1
1
0
Eski Samsung Türkiye Yöneticisi Tansu Yeğen'in Paylaştığı, Yemekleri Önünüze Seren Üç Boyutlu Menü Tasarımı
Arttırılmış gerçeklik teknolojilerinin geldiği nokta gerçekten de heyecan verici. Haberimize konu olan bu cihaz sadece restoranlarda menüleri yansıtmak için değil, istediğiniz her şeyin masa üzerinde hologram olarak yansıması için de kullanılabiliyor.

Apple ve Google’ın arttırılmış gerçeklikle ilgili yenilikleri akıllı telefonlara uyarlamak için yaptıkları çalışmalarla, teknolojilerin tüketiciler üzerindeki etkisi artıyor. Kameralarımızda çevresel etmenleri kullanarak yeni dünyalar yaratan bu teknolojilerin kökeninde, hologram sistemleri var. Bu sistemler de görüntüyü ek cihazlar kullanmadan 3 boyutlu olarak yansıtmamızı sağlıyorlar. 

Yıllar önce Michael Jackson’un vefatından sonra verilen hologram konseri, gerçeğini aratmamıştı. Şüphesiz ki bu teknolojiler, farklı alanlarda karşımıza çıkarak hayatımızda yer edeceklerdi. İşte onlardan birisi olan HoloLamp isimli bir şirketin ürününden bahsediyoruz. Masa gibi hemen hemen her yüzeyde kullanılabilecek bu hologram lambası, restoranların gelecekte sıklıkla tercih edecekleri bir menü sistemi olabilir. 

Samsung Türkiye CEO’su Tansu Yeğen’in Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bunun bir örneğini görebiliyoruz:

Yukarıda da söylediğimiz gibi bu lamba sadece bir restoranın menüsünü yansıtmakla kalmıyor. Çevresel etmenlerle etkileşim kurabildiği için satranç tahtası yansıtıp oyun da oynayabiliyorsunuz. 

Bilim kurgu filmlerinde her yerde dev hologramların reklam yaptıkları şehirler bir gün gerçek ol mu dersiniz?

Kaynak : http://hololamp.tech/press-review/
20
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
2
1
1
0