Samsung’un Apple’dan Sonra Yeni Patent Belalısı Huawei!

1
0
0
0
0
Samsung’un yeni patent belalısı Apple’dan sonra Huawei oldu! Uzak doğulu iki dev teknoloji şirketi Samsung ve Huawei patent nedeniyle birbirine girdi.

Günümüzde akıllı telefon pazarının lideri olan Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung ve ABD'li Apple arasındaki patent husumetlerine sık sık tanık oluyorduk. İki şirket arasındaki patent davaları son dönemde sakinlemişken Samsung şimdi de Huawei ile patent kavgasına girdi.

Özellikle telekomünikasyon teknolojileriyle tüm dünyada ses getiren ancak aynı zamanda başarılı akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei daha önce Samsung’a 4G patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmıştı.

Huawei’nin bu davadan çok net bir sonuç alamaması üzerine şirketler arasındaki gerginlik bir süredir devam ediyor. Şimdi ise Samsung, Huawei’den davacı oldu.

İddiaya göre Huawei, Samsung’un 6 patentini çalmış!

Huawei Mate 8 cihazında ve diğer bazı akıllı telefonlarında Samsung şirketine ait toplam 6 patenti ihlal ettiği gerekçesiyle Samsung tarafından dava edilen Huawei’nin Samsung’u çok ciddi bir zarara uğrattığı söyleniyor.

Şirketler arasındaki her iki dava da devam ederken Samsung’un farklı bir nokta bularak karşı dava açmasının Bu işi biz kendi aramızda çözelim.” mesajı vermek olduğu iddia edilse de iki taraf da bu davalar konusunda oldukça ısrarcı. Sonucu bekleyip hep birlikte göreceğiz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0