Samsung’un Başı Beladan Kurtulmuyor: Şimdi de Galaxy S6 Active Patladı!

0
0
0
0
0
2 Ağustos gecesi silah sesini andıran büyük bir patlamayla uyandığını söyleyen ABD’li bir kullanıcı, sesin alev alev yandığını gördüğü Galaxy S6 Active’den geldiğini söyledi.

Samsung’un adı bir kere çıkınca artık geçmiş zamanlarda yaşanan olaylar da bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı. ABD’de yaşayan Brandon Covert ve eşi, 2 Ağustos gecesi yataklarından silah sesini andıran bir patlamayla uyandıklarını söylediler. Daha sonra odanın dumanla kaplandığını fark eden çift, Galaxy S6 Active’in 4-5 cm yüksekliğe varan alevlerin içinde yandığını gördüklerini belirttiler. Yangın çıkma ihtimaline karşılık çıplak elle tuttuğu Galaxy S6 Active’i mutfağa götürerek suyun altına tuttuğunu belirten Covert, elinde ciddi yanıkların oluştuğunu ve odanın zehirli gaz, kavrulmuş metal ve yanık et kokusuyla dolduğunu belirterek şirket aleyhinde tazminat davası açacağını söyledi.

Samsung’un bu olayı örtbas etmek istemesi sebebiyle Kaliforniya bölge mahkemesinde bir dava açıldığı, olayların Galaxy Note 7’nin çok daha ötesinde olduğu belirtiliyor. 

Bütün bu olaylardan yola çıkarak, Samsung’un müşterilerine hem maddi hem de sağlık yönünden ciddi zararlar veren ‘patlayan telefonlar’ hakkında halkı bilinçlendirmek yerine sessizliği seçip üzerine bir de olayları örtbas etmeye çalışması, kendilerine duyulan güven duygusunun da iyice zedelenmesine sebep oldu. Hem bu güven konusu hem de Galaxy Note 7 başta olmak üzere patlayan cihazlar yüzünden açılan tazminat davaları, Samsung’un üzerine yapışan bu olumsuz imajı ortadan kaldırması için önünde çok uzun bir yol olduğunu gösteriyor. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0