Samsung’un Çalınmalara Karşı Uyguladığı Koruma Kırıldı

0
0
0
0
0
RootJunky isimli grup, güncel Samsung akıllı telefonlarda cihazın çalınma ihtimaline karşı kurulan koruma sistemini kırdığını açıkladı.

Samsung’un 2 Ağustos tarihinde New York’ta düzenlediği basın toplantısıyla tanıttığı yeni üst seviye akıllı telefonu Galaxy Note 7’nin bazı ülkelerdeki ön siparişlerinin teslim edilmesine kısa süre kala, Samsung cihazların yazılımsal güvenliğiyle ilgili bir gelişme yaşandı.

Akıllı telefonların güvenlik sistemiyle oldukça uğraşan RootJunky, S7 Edge modelindeki cihazı fabrika ayarlarına geri döndürme korumasını kırdığını açıkladı. Ancak güncel bir Samsung akıllı telefon sahipleri ya da almayı düşünenlerin kısaca içini rahatlatalım; bu koruma ayarı cihazınız birisi tarafından çalındığında cihazı fabrika ayarlarına döndürmesini engellemek için uygulanıyor. Yani bu ayarın kırılması cihazınızın ciddi bir güvenlik tehditi altında olduğunu göstermiyor.

Cihaz fabrika ayarlarına döndükten sonra sıfır kurulumda güvenlik tanımlama ekranı

Konuyla ilgili açıklamada bulunan RootJunky ekibi, Samsung’un bu korumasının yetersiz kaldığını ve daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Aynı ekip daha önce S6 ailesinde de benzer uygulanan bir korumayı kırmayı başarmıştı.

Kısaca özetleyecek olursak telefonunuz çalındığında çalan kişinin şifre olması nedeniyle telefona erişememesi ancak sıfırladığı zaman telefonun kullanılabilir hale gelmesini engelleyen bu koruma sistemi aşılmış oldu. Ama bu korumanın kırılması telefonunuzun takibi yapılamayacağı anlamına gelmiyor, hırsız sadece yeni bir cihaz almış gibi bu telefonu kullanabiliyor. Ayrıca açıkçası telefon hırsızlarının böyle bir güvenlik açığından haberdar olup olmayacağı da bilinmez.

İlgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0