Samsung'un En Son Patenti: İstiridye Kabuğu Dizaynında Katlanabilir Telefon

14
9
6
2
1
Galaxy Fold'un duyurulmasından sonra Samsung'un yeni bir girişimi daha ortaya çıktı. Katlamaya doyamayacağız.

Samsung, Unpacked adı verilen etkinlikte Galaxy Fold'u duyuralı neredeyse bir ay oldu. Son dedikodulara bakılırsa Kore devi yerinde durmuyor, üzerinde çalıştığı başka katlanabilir akıllı telefonlar da var. Bu dizaynlardan birinin istiridye kabuğu şeklinde olduğu ise internete düşen patent resmiyle ortaya çıktı.

Galaxy Fold'un bilindiği üzere geniş ve içeri katlanabilen, bir de sabit olan küçük bir ekranı var. Bu küçük ekran sayesinde telefon katlıyken kullanıma devam etmek mümkün. Yeni patent ile ilgili durum şu ki, dışarı katlanabilen telefonlarda ikinci bir ekrana gerek yok, katlı olduğu hâlde telefon tek ekrandan kullanılabiliyor.

Patent çizimleri ilk kez LetsGoDigital adlı programda görüntülendi. Görünüşe göre Motorola'nın istiridye kabuğu dizaynından farklı olarak telefon içe değil, dışa katlanıyor.

Telefonun çerçevesine bakıldığında ise iki farklı parçanın katlandığında birbirlerinin içine kaydırıldığı görülüyor. Bu dizayn, telefon katlandığında cihazın tamamen düz bir hâl almasına olanak sağlıyor.

Çizimler ayrıca dizaynın arka kısmında bulunan ufak bir düğmenin kilit mekanizması olarak kullanıldığını ortaya çıkardı. Bu kilit mekanizması çalışıyorken parçaları ayırmak mümkün değil.

Aynı zamanda şimdilik telefonun çiziminde kamera bulunmadığını görüyoruz ama eğer kamera eklenirse bunların nerelere eklenebileceğini tahmin edebiliyoruz. Ön kamera için yeterince yer olsa da arka çerçevelere eklenecek herhangi bir kamera ne yazık ki cihaz katlandığında kullanılamaz hâle gelecek.

Galaxy Fold'un hem verimlilik hem de fiyat bakımından ardında kalacağını tahmin ettiğimiz Samsung'un yeni patentini nasıl bulduğunuzu yorum olarak belirtebilirsiniz.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/03/11/patent-reveals-samsungs-foldable-phone-with-a-clamshell-design/
14
9
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
14
9
6
2
1