Samsung'un Gear S4 Modelinde Wear OS Kullanacağı İddiaları Bir Tweet İle Değişti

19
3
2
0
0
Son zamanlar da Samsung'un akıllı saat modelleri için yeniden Android'e dönüş yapacağına dair oldukça önemli sinyaller vardı. Fakat gelişmeler daha farklı bir yönde ilerlemeye başlıyor.

 2018 yılı, Wear OS için oldukça heyecanlı bir yıl olmaya başladı. Google’ın kendi Pixel marka akıllı saati üzerinde çalıştığı söylentilerinin ardından, Samsung’un buna karşılık olarak alternatif işletim sistemleri hakkında çalışmalarını yoğunlaştırdığına dair haberler geliyordu. Bu hafta başında Çin’in sosyal ağı olarak bilinen Weibo üzerinde dolaşan bir söylentiye göre, Samsung Gear S4’ün WearOS ile üretileceği iddiasında bulunmuştu ancak Evan Blass tarafından atılan bir twit ile bu söylentiler son buldu.

Ortalıkta karşılıklı haberler dolaşa dursun, Samsung’un kendi tasarladığı işletim sistemine sahip bir akıllı saat için ciddi düşünceleri olduğu herkes tarafından biliniyor. Kimileri yakın gelecekte bu akıllı saatlerde Wear OS kullanılacağı şeklinde yorumlar yapıyor ancak şimdilik böyle bir şey söz konusu değil.

Bilindiği üzere Tizen, Samsung’un giyilebilir cihazlarında kullanmaya çalıştığı açık kaynaklı olan ve Linux tabanlı bir işletim sistemi. Android’e alternatif olarak üretilen işletim sistemi henüz yeteri seviyeye ulaşamadı. En son 2014 yılında Samsung, Tizen yerine Android Wear yüklü bir akıllı saat olan Gear Live’ı piyasaya sürmüştü.

Aslında Samsung’un Tizen ile oldukça uzun bir mazisi var. Yeterli sayıda geliştirici olmaması ve işletim sistemi için yeteri kadar çalışma yapılmaması nedeniyle, Wear OS rakibinin önüne geçti ve birçok giyilebilir akıllı cihazda tercih nedeni oldu. 

Kaynak : https://www.androidcentral.com/samsung-gear-s4-smartwatch-may-use-wear-os-not-tizen
19
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
0
0