Samsung’un Güney Kore'deki Ofisine Baskın Düzenlendi!

0
0
0
0
0
Samsung’un Güney Kore'deki Ofisine Baskın Düzenlendi!
Güney Kore’deki savcılar, Devlet Başkanı Park Geun-hye hakkındaki skandalla ilgili olarak ülkedeki Samsung ofisine baskın düzenlediler.

Güney Koreli savcılar, adı ciddi bir skandala karışan devlet başkanı Park Geun-hye’nin, yakın arkadaşı Choi Soon-sil ve kızına para verdiği gerekçesiyle Samsung ofisine baskın düzenlediler. Başkan Park’ın siyasi etki yaratmak ve çıkar sağlamak amacıyla kendileriyle olan ilişkisini ve ardından gerçekleşen baskını doğrulayan Samsung, şimdilik bu konu hakkında açıklama yapmıyor.

Ülkenin başkenti Seul’de toplanan on binlerce Güney Koreli, Başkan Park Geun-hye’yi istifaya çağıran eylemler düzenliyorlardı. Park’ın babası, uzun yıllar arkadaşı olan Choi’nin tarikat lideri babasıyla yakın ilişkilere sahip. Park’ın, Kore’deki şirketleri kendi kontrolündeki vakıflara milyonlarca dolar bağış yapmaya zorladığı gerekçesiyle suçlanan Choi’nin konuşmalarına dahi müdahale ettiği belirtiliyor. 

Yaşanan bu skandallar, Park Gen-hye’nin toplumdaki desteğini %5’e kadar düşürmüş ve ana muhalefet partisinin lideri, Park’ın samimi olduğuna inanmadığını gerekçe göstererek başkanı parlamentonun seçmesi gerektiğini söylemişti. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0