Samsung'un Katlanabilir Telefonları Önümüzdeki Yıl Geliyor mu?

0
0
0
0
0
Samsung, yıllardır üzerinde çalıştığı o cihazı sonunda görücüye çıkaracak mı?

Mobil cihaz sektöründeki firmaların özellikle son birkaç senedir büyük bir hayali var; katlanabilir ekranlı telefonlar.

Bu konuda sektörün lider firmaları olarak gerek Samsung, gerekse Apple çeşitli patentler almış ve çalışmalar yürütmeye başlamıştı. Ancak ilk somut adım, geçtiğimiz Haziran ayında Lenovo'dan gelmiş ve firma, bükülere bileklik haline gelen telefonunu göstermişti. 

Tabi bu telefon bir konsept çalışmasıydı ancak aslında bu konsept bize şunu diyordu; firmalar artık bu cihazlara yavaş yavaş hazır, sizde hazır olun.

İşte bu konuda Lenovo'nun dışında bir firma daha önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Hem de bu kez baya baya satışa çıkacak bir cihaz söz konusu. Samsung, bir süredir üzerinde çalıştığı katlanabilir ekranlı telefonunu 2017 yılında gerçekleştirecek MWC ya da CES etkinliğinde sunabilir.

Samsung'un söz konusu cihazı, üç farklı şekilde kullanım sunmakta. Ortadan bükülen cihaz, önünde ve arkasında ekran olacak şekilde, ya da kullanılmadığı durumlarda ekranın korunması için iki kısmın da yüz yüze geleceği şekilde kullanılabilmekte. Bir diğer seçenek ise iki ekranı da olaya dahil ederek telefonu bir tablete dönüştürmek.

Yukarıdaki video üç sene önce gerçekleşen CES 2013 etkinliğinden kalma. Yani dediğimiz gibi Samsung için katlanabilir ekranlı telefonlar yeni bir şey değil.

Şu an için bazı raporlar doğrultusunda Samsung'un bu tarz bir cihazı önümüzdeki yıl kullanıma sunması bekleniyor. Fakat bu hamle, bir nevi piyasanın nabzını ölçmeye yönelik olacak. Şöyle ki; Samsung olur da böyle bir cihaz sunarsa, bu cihaz üst seviye özelliklerden ziyade daha orta seviyede bir cihaz olacak. Bunun sebebi ise hem kullanıcıları basitçe katlanabilir cihazlara alıştırmak, hem de insanların ne derece ilgi göstereceğini ölçmek.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Samsung-to-introduce-a-foldable-smartphone-at-CES-or-MWC_id88861
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0