Samsung'un Oreo 8.0 Güncellemesi, Kimileri İçin Çileye Dönerken Kimilerini Hiç Uğraştırmadı Bile

23
15
4
3
1
Android işletim sisteminin en kararlı sürümü olarak görülen Oreo 8.0, ilk olarak Şubat ayının sonlarında Samsung cihazlara verilmeye başlandı. O günden bugüne şirket, durmaksızın akıllı telefonları için güncelleme savaşı veriyor.

İlk olarak Samsung Galaxy S8 modeline verilen Oreo 8.0 güncellemesiyle birlikte diğer tüm cihazlar için heyecanlı bir bekleyiş başladı. Aradan geçen uzun zamandan sonra, Samsung tüm Galaxy ailesi için Oreo güncellemesine son sürat devam edecek. Daha önce açıkladığı güncelleme tarihinde değişikliğe giden firma, tarihleri biraz daha ileriye aldığını duyurmuştu. Peki, Koreli dünya devi Oreo 8.0 güncellemeleri ile cihazlarının ne kadarını güncellemeyi başardı dersiniz?

Amiral gemileri söz konusu olduğunda Samsung yeni güncellemeleri hızlıca yayınlamaktan geri durmadı. Bunlara Galaxy S8, S8 Plus, Galaxy S7, S7 Edge, Galaxy Note 8 ve Galaxy Tab 3’ü örnek olarak verebiliriz. Samsung bunun yanı sıra Galaxy S7 Active, S8 Active ve Galaxy Note FE gibi modeller için de hızlıca bir güncelleme yayınladı. Elbette bu cihazlar arasında ülkeden ülkeye göre değişiklik gösteren kilitli cihazlar için bazı istisnalar söz konusu olabilir.

Çok vakit kaybedilmeden amiral gemileri için yayınlanan güncellemelerin yanı sıra orta sınıf Samsung cihazlardan olan Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy A7 ve Galaxy C9 Pro modellerinin 2017 sürümleri için de güncellemeler hızlıca verildi. Samsung Galaxy A8 (2018) ve Galaxy A8 Plus ise enteresan bir şekilde halen daha Oreo 8.0 güncellemesi bekliyor. Zira bu telefonların işletim sistemleri şuan Nougat sürümünde. Biraz daha alt segment olan bütçe dostu olan telefonlardan Galaxy J serisi için de yine herhangi bir güncelleme yayınlamış değil. Bakalım Android 9.0 P sürümü resmi olarak kullanıma sunulduktan sonra bu cihazlar için neler söyleyebileceğiz.

Android 9.0 Sürümü, Oreo 8.0’dan Daha Hızlı Yayılabilir

Kutusundan Android Oreo 8.0 sürümü yüklü şekilde çıkan akıllı telefonlar, “Project Treble” özelliği sayesinde güncelleme konusunda çok daha şanslılar. Google tarafından başlatılan bu özellik sayesinde, geliştiricilerin ve diğer firmaların işletim sistemine entegre ettikleri kod tabanlı alt yapı ayrıştırıldığından, güncelleme boyutları düşüyor ve yükseltme işlemi daha pratik bir hale geliyor. İşte bu yeni özellik sayesinde Android 9.0 sürümü cihazlara çok daha hızlı yayılması bekleniyor.

Kaynak : https://www.sammobile.com/2018/07/02/samsung-galaxy-oreo-update
23
15
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
23
15
4
3
1