Samsung'un Ultra Hızlı Yeni SSD'leri Asla 'Ölmeyecek'

47
5
3
2
0
Geçtiğimiz gün yeni SSD'lerini duyuran Samsung, SSD'lerinde bulunan üç yeni teknolojisini açıkladı. Bunlardan en dikkat çekeni ise SSD'lerin çiplerinin hasar almalarına rağmen normal bir şekilde devam etmelerini sağlayan FIP teknolojisi.

Samsung, son çıkardığı PCIe 4.0 SSD’lerine getirdiği yeni yazılımların o kadar güvenilir olduğunu iddia ediyor ki adete ‘bizim SSD’lerimiz ölmez’ diyor. Geçtiğimiz günlerde üç yeni yazılım özelliği duyuran şirketin yayınladığı iki yazılım, veriyi doğrulamak için ‘V-NAND makine öğrenme teknolojisi’ adlı sanallaştırma teknolojisi ve ‘fail-in-place’ teknolojisinden oluşuyor.

Samsung yetkilileri, FIP teknolojisinin SSD’lerin çip boyutundaki hatalarda bile çalışmaya devam ettirebildiğini söyledi. FIP teknolojisi, NAND çiplerinde meydana gelen hataları tespit edebiliyor, zarar görmüş verileri kontrol ediyor ve bu verileri zarar görmemiş noktalara aktarıyor. Buna en büyük örnek Samsung’un yeni çıkardığı PM1733 SSD’si. Bu SSD içinde 512 NAND çipine ev sahipliği yapıyor. İçinde bulundan çiplerden biri bozulsa bile SSD normal bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

samsung ssd

Samsung’un PM1733 SSD’sinin 30,72 TB kapasiteye sahip olduğunu da hatırlatmak gerek. Böyle bir kapasite gördüğünüzde anlıyorsunuz ki bu SSD normal müşteriler için değil. Samsung ayrıca başka bir PCIe 4.0 SSD’sini daha duyurmuştu: PM1735. Bu SSD 1733’den daha az kapasiteye sahip olsa da yazma hızı konusunda diğer SSD’yi geçiyor.

Samsung’un getirdiği yenilikler, SSD teknolojisinde çağ atlatacak nitelikte sayılabilir. Daha önceden bir çipi arızalanan bir SSD’yi çöpe atmamız ve yenisini almamız gerekirken şirketin sunduğu FIP özelliği bunu bir rafa kaldırıyor. Ayrıca SSD’nin performansında herhangi bir düşüş söz konusu olmuyor.

Kaynak : https://www.pcworld.com/article/3439821/samsungs-ultra-fast-new-pcie-40-ssds-never-die.html
47
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
47
5
3
2
0