Samsung’un Yeni Hayali: Telefonu Saran Ekran Üretmek

22
11
3
1
0
Samsung, katlanabilir ekranla işler yolunda gitmezse diye başka pek çok ekran modelini de yedekte tutuyor.

Samsung, katlanabilir ekran fikrini ilk duyurduğunda insanların büyük ilgisini çekti ve insanlar bu yeni teknolojiyi büyük bir merakla beklemeye başladı. Hatta bu teknolojiye ilgi o kadar büyük oldu ki diğer üreticiler de hiç değilse geri kalmamış olmak için birer katlanabilir telefon modeli üzerinde çalışmaya başladı.

Öte yandan Samsung, katlanabilir telefonun yeterince satmaması, talebi karşılayamaması ya da insanların ilgisini kaybetmesi durumunda kullanabileceği farklı ekranlar üzerinde de çalışıyor. Firma son olarak kesintisiz olarak devam eden bir ekran için patent aldı. Bu patente göre ekranın yalnızca istenilen bir kısmı kullanılabilecek ve telefonun önünün mü arkasının mı kullanılacağı telefon sahibine kalacak.

Fikir enteresan olsa da türünün tek örneği sayılmaz. Vivo NEX Dual Display hem önde hem arkada ekrana sahip. Yine de kesintisiz ekrana ve ince kenarlı çerçeveye sahip bir akıllı telefon oldukça dikkat çekici olacaktır.

Bu konsepti ya da bir benzerini gelecekte piyasada görme ihtimalimiz yüksek ancak henüz patent aşamasında. Patentlerin genelde fikirleri korumayı amaçladığını ve ürüne dönüşmelerinin her zaman mümkün olmadığını biliyoruz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/04/29/samsung-smartphone-wraparound-display/
22
11
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
11
3
1
0