Samsung’un Yeni Kırılmaz Ekranı, Gorilla Glass 6’yı Tokatlayabilir mi?

35
11
6
5
0
Samsung Display, mayıs ayında ilk kez adından söz ettiği, plastik içerikli yeni nesil ekranıyla gündem yarattı. Firmanın mevcut cam ekranlara karşı geliştirdiği bu teknoloji, gerçekten de günümüz ekranlarına meydan okuyabilir mi? En çok tercih edilen ekran teknolojisi Gorilla Glass’tan ne kadar iyi olacak?

Samsung’un 6.2 inç büyüklüğündeki plastik alaşımlı, esnek ve kırılmaz olarak tanıttığı ekranını göreli birkaç ay geçti. Kullanıcılara 1441 x 2960 piksel çözünürlük vadeden bu yeni ekran artık resmileşti. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda Samsung’un amiral gemilerinde cam ekran görmeyeceğiz.

Firmaya göre bu ekran koruma teknolojisi, OLED panellere sahip olan; akıllı telefonlarda, otomobillerde, oyun konsollarında, tabletlerde ve mobil askeri cihazlarda kullanılabilecek. Ekranın “kırılmaz” olarak nitelendirilmesinin en büyük nedeni, OLED panellere güvenli bir şekilde yapışan özel bir alt tabakaya ve kaplamaya sahip olması. Mevcut OLED ekran korumaları, ekranların son derece hassas olmasına neden olan cam alaşımına sahip.

ABD merkezli, temel olarak güvenlik konusuna yoğunlaşan, bağımsız ürün güvenlik sertifikasyon kurumu olan UL’den onay alan ekran, ABD ordusunun dayanıklılık testlerini de başarıyla geçti. Ekranlar için bir standart olan 1.8 metreden düşürme testinden sapasağlam kurtuldu. Bu testin bir benzerini sizin için hazırladığımız sağlamlık testi videolarında, “kulak hizasından düşürme testi” olarak görmüştünüz. Samsung’un ekranı bu mesafeden hiç yara almadan kurtulabiliyorsa, gerçekten de başarılı bir iş ortaya koymuş demektir. 

Söz konusu panel ayrıca +71 santigrat derece ve -32 santigrat derecelik sıcaklık testlerinden de geçmeyi başardı. Yapılan hiçbir testte ekran paneli küçük bir zarar bile görmedi.

Yıllardır akıllı telefonların ve tabletlerin ekranı için Corning tarafından üretilen Gorilla Glass sistemi, bu teknolojiyle tarihe karışabilir. Corning, Gorilla Glass 6’yı yakın zamanda duyurmuştu, ancak Samsung’un test sonuçlarına göre daha iyi bir performans sergilemesi, bazı gelişmelerin de işaretçisi olabilir. 

Bildiğiniz üzere iPhone X ekranlarını yine Samsung üretiyor. Yani Güney Koreli devin sektörde önemli bir tedarikçi olması, söz konusu ekran teknolojisini kullanmak için sadece Samsung markalı cihazları satın alma zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor.

Söz konusu testlerin laboratuvar ortamlarında gerçekleştirildiğini, günlük kullanım sonuçları için tüketici deneyimlerini beklememiz gerektiğini de belirtelim. Tüm bunlar haricinde Webtekno usulü testlerden ne kadar sağlam çıkacağı da şimdiden merak ettiğimiz bir konu. 

Samsung’un bu ekran teknolojisini ilk kez katlanabilir amiral gemisi Galaxy X’te kullanmasını bekliyoruz. Galaxy X, 2019’un ilk çeyreğinde karşımıza çıkacak.

Kaynak : https://www.sammobile.com/2018/07/26/samsungs-unbreakable-display-vs-gorilla-glass-6
35
11
6
5
0
Emoji İle Tepki Ver
35
11
6
5
0