Samsung, Telefonlarda Aynı Anda Windows 10 ve Android'i Çalıştıracak!

0
0
0
0
0
Samsung, bilgisayarlarda görmeye aşina olduğumuz iki farklı işletim sisteminin aynı anda çalıştığı durumun aynısını akıllı telefonlara getiriyor.

Bilgisayarlara dual boot ile iki ya da daha fazla işletim sisteminin yüklendiğini ve sorunsuz şekilde çalıştırılabildiğini biliyoruz. Peki aynı durum akıllı telefonlar için de geçerli olsaydı nasıl olurdu? Samsung’un daha önce almış olduğu bir patent, akıllı telefonlarda hem Windows 10 hem de Android işletim sisteminin çalıştırılabilmesini sağlıyor.

Bu patent hayata geçirilir mi ya da ne zaman gerçekleşir tam olarak emin olmasak da sonuçta ortada bir patentin var olduğunu biliyoruz. Başvurusu 2015 yılında yapılan patent, dual boot’da olduğu gibi cihazın baştan başlatılmasına gerek kalmadan kullanılıyor. Tıpkı bir uygulama gibi kullanılabilen işletim sistemlerinden aynı anda faydalanmak mümkün oluyor ve arka planda çalışmaya devam ediyor. Paylaşıma açılan klasörlere her iki işletim sistemi üzerinden de erişim sağlamak ve bu klasörleri işletim sistemleri arasında sürükleyip kopyalamak da patentin sağladığı ayrıcalıklar arasında yer alıyor. 

İki işletim sisteminin aynı anda sorunsuz bir şekilde çalıştırılması için telefonların yazılım - donanım dengesinin çok iyi ayarlanması gerekiyor. Samsung bu patenti almışsa bu konunun üzerinde de muhakkak durmuştur.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0