Samsung'un Yeni Telefonlarında Canavar Gibi Grafik Performansına Hazır Olun

2
0
0
0
0
Samsung'un Yeni Telefonlarında Canavar Gibi Grafik Performansına Hazır Olun
Yayınlanan bir rapora göre, Samsung'un Exynos çipsetinin grafik işlemcisi Nvidia ya da AMD iş birliğiyle üretilecek.

Dünyanın en önemli akıllı telefon üreticilerinden Samsung, bildiğiniz üzere birçok mobil cihazında kendi ürettiği Exynos işlemcisine yer verirken bazı ülkelerde ise Qualcomm'un Snapdragon işlemcisini kullanan modellerini piyasaya sürüyor.

Ancak Qualcomm'dan da sıyrılarak yeterli seviyeye ulaştığında kendi cihazlarında sadece kendi işlemcisini kullanmak istediği düşünülen şirket, Exynos işlemcilerini daha da güçlendirmek için anlaşıldığı üzere yakında çok büyük bir adım atacak.

Uzun süredir mobil cihazlarda yükselmeyen grafik kalitesi çıtasını yükseltme hedefi olan şirketin, yayınlanan bir rapora göre yeni Exynos işlemcisinin grafik işlemcisini üretmek için GPU konusunda dünyanın en başarılı markalarından Nvidia ya da AMD ile çalışacağı ortaya çıktı. Böylelikle mobil cihazlarda da grafik kalitesini daha da yukarılara taşıma hedefi olan Samsung, işlemci pazarının önemli oyuncularından biri olmak istiyor.

Ayrıca Nvidia tablet ve telefon dünyasına yabancı değil, şirket daha önce oyunculara özel Nvidia Shield Android Tablet ile ses getirmeyi başarmıştı.

İlk etapta bu iş ortaklığının Galaxy S8 cihazına yetişmese de Galaxy Note 8'de kullanılacak yeni Exynos işlemciyle birlikte hayatımıza gireceği tahmin ediliyor. Görünüşe göre Samsung'un attığı bu adımla yakında espiri konusu olan "Bu telefon GTA 5 çalıştırır mı?" sorusu gerçeğe dönecek.

AMD ve Nvidia mobil GPU'da bekleneni verebilecek mi?

Her iki şirket de özellikle ekran kartları konusunda ne kadar iddialı olsalar da açıkçası mobil cihazlarda kullanılacak GPU'larda sergileyeceği başarılar şimdiden merak konusu oldu. Bildiğiniz gibi dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel bile mobil dünyaya attığı ilk adımda tam beklediği başarıyı yakalayamamıştı. Tabii AMD ve Nvidia işlemci üretimi yerine sadece Samsung'a GPU konusunda destek olacağı için Samsung'un mobil tecrübesi ve bu şirketlerin performans deneyimleriyle ortaya harika bir Exynos işlemci çıkabilir. Bu ortaklığın sonucunu ise zaman gösterecek.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0